Berta Sándor

Sikeres a Rocket Internet projekt

Az Oliver Samwer és két testvére által elindított program az online cégek megalapítását segíti és próbál megfelelő befektetőket találni a vállalkozóknak.

A kezdeményezés nagyon sikeres, a Rocket Internet az idén több mint egymilliárd eurót gyűjtött össze, ezzel a világ legnagyobb inkubátor-szolgáltatása az internetes vállalatok számára. A Rocket Internet segítségével létrehozott társaságok több mint 50 országban működnek és több mint 20 000 embernek adnak munkát. Köztük van a Zalando, a Zalora, a Lazada és a Lamoda. A Zalorának sikerült 180 millió dollárt, az Amazon babérjaira törő Lazadának 100 millió dollárt, míg a Lamodának 130 millió dollárt összegyűjteni.

A projekt elsősorban Oroszországban, Latin-Amerikában, a Közel-Keleten, Indiában, Délkelet-Ázsiában és Ausztráliában népszerű. A legnagyobb támogatók között van az Investment AB Kinnevik és az Access Industries, amelyek tavaly májusa óta több mint 500 millió eurót adtak a Rocket Internetnek. A Rocket Internet által támogatott vállalkozások többsége online értékesít különböző árucikkeket, például bútorokat és ruhákat. Oliver Samwer és testvérei több mint hatvan céget támogatnak, köztük van a Paymill.com, a Foodpanda.com és az Easytaxi. A cél a jelenlegi hálózat kibővítése és egy globális hálózat létrehozása, amelynek középpontjában a Rocket Internet áll.

Oliver Samwerék kitűnően időzítettek, hiszen az úgynevezett BRICS országok (Brazília, Oroszország, India, Kína és Dél-Afrika) és a fejlődők egyre népszerűbb befektetési célpontnak számítanak, ők pedig kifejezetten az ezekben az államokban létrejövő online vállalkozásokat segítik tőkével és befektetőkkel, ezáltal pedig új munkahelyek jönnek létre. Azt ugyanakkor majd az idő dönti el, hogy melyik projekt lesz valóban sikeres.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!