Berta Sándor

Már 19 milliárd dollárt ér a Snapchat

A nem lementhető, csak pár másodpercig látható fotók küldésének ötletéből kinőtt szolgáltatás még sosem ért ennyit.

A Snapchat értékét a legutóbbi finanszírozási kör elején 16-19 milliárd dollárra becsülték, ezzel a vállalat már majdnem annyit ért, mint a WhatsApp, amikor felvásárolta a Facebook. (Az az összeg 22 milliárd dollár volt.) Amennyiben az új finanszírozási kör sikeresen zárul, akkor a Snapchat lesz a Szilícium-völgy legértékesebbnek tartott magánvállalkozása - erről írt bennfentesekre hivatkozva a The New York Times és a Bloomberg. A 16-19 milliárd dolláros összeg azt jelenti, hogy a Snapchat a személyszállítást megreformáló Uber Technologies Inc. és a Xiaomi mögött a harmadik legértékesebb startupnak fog számítani; előbbi értékét 40, utóbbiét 45 milliárd dollárra becsülték.

A mostani finanszírozási körben a társaság 500 millió dollárra akar szert tenni. A cég eddig 485,6 millió dollárt szerzett összesen 23 befektetőtől, akik között ott volt a Yahoo!, a Kleiner Perkins Caufield & Byers, a Lightspeed Venture Partners, a Benchmark Capital és a Institutional Venture Partners.

A Snapchat januárban elindította a Discover nevű gyermekműsorokat sugárzó televíziót. A szolgáltató tavaly azt közölte, hogy a felhasználók naponta 700 millió képet és üzenetet küldtek el, illetve 500 millió küldeményt tekintettek meg a segítségével. A szolgáltatás tavaly augusztusban már 10 milliárd dollárt ért, s különlegessége, hogy a továbbított digitális képek vagy a videók a címzett okostelefonjáról és a vállalat szervereiről is mindössze 10 másodperc után automatikusan törlődnek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • stremix #8
  (y) Én is ezen röhögök :)
 • Tinman #7
  "nem lementhető"

  Ha-ha-ha-ha-ha.
 • Szefmester #6
  Dehogy ér ez 19milliárdot.. egy raklap lósz*rt sem ér.. remélem kidurran a lufi és a befektetők akasztják magukat a veszteség után. Támogatnának értelmesebb dolgokat...
 • bdzsana #5
  Lehet, hogy akkor a magyar GDP a szánalmas?:D
 • Bakkertakker #4
  Ez kezd szánalmas lenni. Annyit ér ez a hulladék, mint a magyar GDP ötöde, vicc.
 • bdzsana #3
  Nálam a ratyi ötlet inkább azt jelenti, hogy megvalósítod és a kutyát nem érdekli.
  Ez egy kifejezetten jó ötlet volt, de tény, hogy a szerencsére itt is nagy szükség van, mert sosem lehet tudni biztosra mire fognak ráharapni a userek.
 • dzsagon #2
  Eszedbe jut egy ilyen istentelen ratyi ötlet és milliárdos leszel.
 • robotnyk #1
  dot com bubble 2.0