SG.hu

Az emberek 75 százalékát kirúgja a WeTransfer új tulajdonosa

Az Evernote és a Meetup tulajdonosa, az olaszországi székhelyű Bending Spoons applikációs cég azt tervezi, hogy elbocsátja a WeTransfer fájlátviteli szolgáltatás munkatársainak 75%-át. A Bending Spoons júliusban vásárolta fel a holland céget egy meg nem nevezett összegért.

A vállalat megerősítette a WeTransfer elbocsátási terveit. Az elbocsátandó munkatársakat azután fogják tájékoztatni, hogy a Bending Spoons átnézi a különböző országok elbocsátásokra vonatkozó helyi előírásait. A holland média arról számolt be, hogy a WeTransfernek több mint 350 alkalmazottja van. A Bending Spoons vezérigazgatója, Luca Ferrari elmondta, hogy jellemzően a vállalat megvizsgálja az általa felvásárolt szervezetet, és meghatározza, hogy mi a legjobb jövőkép a számára a jövőben, azzal a céllal, hogy örökké működtesse azt.

"Miután a vízió világossá vált, megpróbáljuk a lehető leggyorsabban és legteljesebb mértékben áthidalni a status quo és a vízió közötti szakadékot. Ez jellemzően azzal jár, hogy számos területen, többek között a szervezetben is jelentős változtatásokat hajtunk végre. Bár nem szeretünk fájdalmas vagy népszerűtlen döntéseket hozni, készek vagyunk erre, ha úgy gondoljuk, hogy ez a helyes lépés az üzlet virágzásához” - mondta. Ferrari azt is megjegyezte, hogy a WeTransfer esetében a Bending Spoons kis létszámú és koncentrált csapatot akart. "Ebben a konkrét esetben az általunk kidolgozott vízió egy kisebb, élesebb fókuszú WeTransfer szervezetről szól, amely véleményünk szerint jobban szolgálja majd a WeTransfer sikerét hosszú távú szemlélettel” - mondta a vezérigazgató.

Az elbocsátások nem meglepőek, mivel a Bending Spoons rendszeresen csökkenti az általa felvásárolt cégek munkatársainak számát annak érdekében, hogy nyereségesen működtesse őket. 2023 februárjában 129 alkalmazottnak intettek búcsút az Evernote személyzetéből. A vállalat 2023 decemberében elengedte a Filmic, a 2022-ben felvásárolt népszerű fotó- és videószerkesztő alkalmazás teljes dolgozói létszámát. Az év elején a Meetup szintén létszámleépítéssel szembesült a felvásárlását követően. A felvásárlás óta a WeTransfer bevezetett egy új funkciót, amellyel a felhasználók meghosszabbíthatják az alkalmazásban lévő linkek lejárati idejét. A Bending Spoons vagy a WeTransfer azonban nem hozta nyilvánosságra a hosszú távú termék-menetrenddel kapcsolatos terveit. Februárban a Bending Spoons 155 millió dolláros tőkefinanszírozást vett fel az új befektetőtől, a Durable Capital Partners-től és a már meglévő befektetőktől, köztük a Baillie Giffordtól, a Cox Enterprises-tól, az NB Renaissance-tól, a NUO Capital-tól és a StarTIP-től (amelyet a Tamburi Investment Partners irányít).

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • arylacee #1
    Milyen szépen tudnak hazudni arról,hogy inkább elbocsátják az embereket, csak ne kelljen fizetést adni abból a 150 millióból. :)