MTI

Gaudi-Nagy bírálta a netes kommunikáció korlátozását

Gaudi-Nagy Tamás jobbikos országgyűlési képviselő az Európa Tanács (ET) parlamenti közgyűlésének e heti strasbourgi ülésszakán az internetes kommunikációba való állami beavatkozásról folytatott plenáris vitában "félelmetes és elfogadhatatlan jelenségnek" nevezte "az emberek közötti kommunikációnak a terror és gyűlöletbeszéd elleni harc címén egyre nagyobb teret nyerő állami kontrollját".

A vitában általa kifejtetteket ismertetve Gaudi-Nagy hangsúlyozta, hogy "a polgárok nem az állam alattvalói, az államnak biztosítania kell az emberek jólétét és védeni a méltóságát. A magánszféra állami beavatkozástól való védelme közös platform kell legyen minden nézetbeli és politikai véleménykülönbség ellenére. Meg kell találni az egyensúlyt a biztonság és szabadság között a szükségesség és arányosság elvei mentén." A politikus kiemelte, hogy az Európa Tanács egyezményeinek hálózata és az Emberi Jogok Európai Bíróságának esetjoga - ítélkezési gyakorlata - erős védelmet ad az interneten terjesztett véleményeknek. Sajnálatosnak nevezte, hogy Magyarországon nemrég olyan törvényi szabályozást vezettek be, amely lehetővé teszi, hogy bűncselekményekkel összefüggésbe hozott honlapok tartalmát véglegesen elérhetetlenné tegyék.

Ez a jogi eszköz szerinte alkalmas arra, hogy a hatóságok olyan kritikus és kemény hangvételű honlapokat iktassanak ki önkényesen, amelyek kellemetlenek a kormányzat számára. "A véleményt tartalmától függetlenül védelem illeti, ezért fontos, hogy kiálljunk az internet szabadsága mellett" - hangoztatta Gaudi-Nagy Tamás.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!