MTI

A ZDF szerint az ellenzék láthatatlan az interneten

A ZDF német országos közszolgálati műsorszolgáltató társaság az utóbbi időszak diáktüntetéseivel kapcsolatban közölt beszámolót a Hyperland című, infokommunikációs témákat feldolgozó blogjában.

A Netpolitika - Magyarország: egy forradalom kivonul az online világból című írásban a szerzők, Lisa Altmeier, Magdalena Schmude és Charlotte Haunhorst kifejtették: más országok "szabadságharcosaival" összevetve a magyar "lázadók" szinte láthatatlanok az interneten, egyesek pedig teljesen kivonulnak a digitális nyilvánosságból. Ennek oka "a félelem attól, hogy az állam megfigyeli őket" - tették hozzá, megjegyezve egyebek között azt, hogy míg Tunéziában és Egyiptomban a közösségi portálok biztosítottak lehetőséget a forradalom elindításához, Magyarországon a kormány sikerrel tartóztatja fel az "ilyen aktivitást".

Az "állami irányítás alatt álló sajtó" árulónak bélyegzi azokat, akik véleményt nyilvánítanak az interneten - áll a beszámolóban, amely szerint a kormány politikája ellen tiltakozó csoportok körében különösen erős az aggodalom az "állami megfigyelés" miatt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bvalek #1
    (Das ZDF ist für den Inhalt externer Internetseiten nicht verantwortlich)

    no comment...