Berta Sándor

Továbbfejlesztette okos óráját a Sony

Bemutatta a SmartWatch 2 nevű okos óráját a Sony. Az elődjénél sokkal nagyobb termék támogatja az Androidot futtató eszközöket és a Near Field Communication (NFC) technológiát.

A SmartWatch 2 mérete 49 x 41 x 9 mm, a korábbi modellé 36 x 36 mm volt. A beépített kijelző 1,6 collos, felbontása 220 x 176 képpont és közvetlen napfényben is jól olvasható. A készülék háza megfelel az IP54 tanúsítványnak, ez azt jelenti, hogy véd a piszok és a felfröccsenő víz ellen. Az óra Bluetooth-kapcsolaton keresztül kommunikál az Androidot futtató táblagépekkel és okostelefonokkal, s elvileg képes az azokkal való együttműködésre is. Az NFC funkció használatához olyan eszközre van szükség, amelyen legalább az Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) fut.


A gyártó szerint a SmartWatch 2 leegyszerűsítheti az okostelefonok kezelését, például a segítségével vezérelhető a készülékek médialejátszója és a képernyő megmutatja nem csak a hívásokat, az SMS-eket, az e-maileket, hanem az időjárási adatokat és a közösségi hálózatok híreit is. Mindez lehetővé teszi, hogy a felhasználó a telefonja kézbevétele nélkül értesülhessen a legfontosabb információkról. Az üzemidő hasonló, mint a SmartWatch esetében. Az akkumulátor akár egy héten át is működik egy feltöltéssel, ugyanakkor intenzív használata mellett ez az idő lecsökken 3-4 napra. A SmartWatch 2 várhatóan szeptembertől kerül a boltok polcaira, a bevezető ára 200 euró lesz. A vásárlók választhatnak majd a fém és a műanyag karkötős változat közül.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Thrawn #10
    Majd ezeknél is elindul a képátló növelés, pár év múlva falióra méretű izékkel a csuklónkon rohangálunk, ami persze mindenbe bele fog akadni, viszont trendi lesz.
  • mrlujoak #9
    SmartWatch és volt LiveView tulajként csak bólogatni tudok, hogy ellenálló lett a környezeti viszonyokkal szemben az új modell.
    Fröccsenő víz, ami pl egy kézmosáskor érheti az órát. Ez ellen véd. Helyes.

    Az ára az már nem. Túl sok.
    Jelenleg az elődjét 25 ezer forint körül lehet megvenni - igen Facebook is van rajta - az első generációs "okosórát" a Sony Ericsson Live View-t pedig már 10 ezer forint alatt, amire szintén volt Facebook :)

    Sajnos a kicsit nagyobb és jobb (jobb, mert végre nem OLED kijelző lesz benne, mint a két elődben) kijelző, a 2013-as Xperia dizájnnak megkérik az árát.

    Tény, egy 200 ezres Xperia Z Ultra, vagy a 120-130 ezres Xperia Z mellé még nem is sok.

    Ellenben egy Xperia E tulaj tuti nem veszi meg újan, vagy frissen.

    Tessék beállni ennek is 25-30 E forintra az ára, és akkor azt mondom, hogy ok, lehet én is frissítem...
  • duke #8
    "felbontása 220 x 176 képpont "
    Micsoda gagyi, minimum 8K felbontast vartam.
  • neszeneked20 #7
    nagyon jól néz ki
  • Lazarus #6
    Sebaj, a google kocsi majd felismeri a veszélyt és időben lefékez
  • kvp #5
    Nem, anno a japan casio gyartott olyan karorakat, amikben a szamologep mellett volt telefon es cimjegyzek, hataridonaplo, jegyzettomb is es meg az idot is mutattak. Aztan volt beloluk taviranyitos valtozat, amivel a legtobb infras keszuleket lehetett iranyitani es tudtak irda-n nevjegyzeket is cserelni.

    A mostani sony fele ora kozvetlen elodjet a sony-ericsson adta ki, meg az android elotti telefon generaciohoz. Igazabol taviranyitonak szantak, hogy ha valaki lapozni akar a zenelejatszoban, akkor ne kelljen a telefont elovennie es ne a fules gombjain kelljen bemorzezina, hogy pl. radio, csataronavaltas, egyet hatra, a kedvenc allomasok listajaban.

    Az egyetlen gondom a fenti keszulekkel az ara. Vagy adjak olcson (par ezer forintert) vagy legyen benne teljes telefon. Egy teljes telefon araban, viszont csak remote desktop funkcionalitassal nem igazan eri meg. Raadasul mindezt ugy, hogy maga a keszulek is android-ot futtat, tehat ha akarnak akar telefonkent is hasznalhatnak.

    Manapsag eljutottunk oda, hogy barmibe amiben van egy tetszoleges kis szamitogep lehet mobiltelefont rakni es igazabol minden periferia kaphat sajat teljes os-t, mert nem noveli a koltsegeket. A fenti oraban is a kijelzo es az aksi kerul sokba es a bluetooth modul arat nem noveli a teljes android-ot futtatni kepes szamitogep, mert egy lassabb, kisebb tudasu mikrovezerlo is korulbelul ugyanannyiba kerul.
  • Ferrer #4
    Csak nekem jutnak az egykor slágernek számító, számológéppel integrált röhejes kínai karórák erről eszembe?
  • Sippie #3
    valóban elég röhejes az ára
  • M0RN1NGST4R #2
    szóval ez a távirányító annyiba fog kerülni, mint maga a készülék, amit részben irányítani képes
  • constellus #1
    mondjuk hogy már az órámba is fészbuk legyen kezd felkurni.. viszont egy idöjárás még hasznos is lehet, föleg olyan appoknál amikor elöre jelzik a közeli vihart(angliába élek ahol van belöle böven.. telefonomon bevan állitva hogy elöre jelezze és 1-2 órás elörejelzéssel eléggé hasznos, föleg ha családdal vagyok, és ami leginkább meglepett hogy 98%ban bejön)

    namindegy, elképzelem a jövőt ahogy a jobbszemünk felakad a google glasstól a bal meg leragad a karóránkra, a gyerek meg kiszalad a kocsi elé