MTI

Cáfolja a Huawei, hogy megvásárolná a Nokiát

A kínai Huawei szerdán cáfolta azt a nemzetközi sajtóban korábban elterjedt híresztelést, miszerint a finn Nokia megvételét fontolgatja - írja a China Daily napilap.

A brit Financial Times (FT) napilapban megjelent hírt a vállalat külső ügyekért felelős alelnöke, Bill Plummer, a Huawei fogyasztói üzletága, és utóbbi elnöke, Richard Yu is tagadta. Az FT kedden Yu-t idézve azt állította: a cég a Nokia megvételét tervezi, hogy a világ legnagyobb okostelefon-gyártójává váljon, mondván az üzlet "a Nokián múlik". Yu szerdán azt mondta: a hír nem igaz, az egy vele készített interjúból származó félreértés. A vezérigazgató ugyanakkor hozzátette: a vállalat nyitott minden üzletre, mely előnyökkel jár számára.

A világszerte 140 ezer főt foglalkoztató, a dél-kínai Sencsen városában székelő Huawei Kína legnagyobb magánkézben lévő vállalata, s a világ legnagyobb telekommunikációs felszerelés gyártója, termékeivel 140 országban van jelen. A cég jövőbeli tervei között az okostelefonok piacán való agresszívabb terjeszkedés szerepel, az első negyedévében csupán 4,7 százalékos részesedést tudott magának, jelentős mértékben lemaradva a Samsung 30,7 és az Apple 17,8 százalékos piaci arányához képest. A cég kedden mutatta be legújabb termékét, az Ascend P6-ot, mely a világ legvékonyabb okostelefonja.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ender Wiggin #1
    eddig csak loptak, mostmár vásárolnak is? mi lett veled kína?