SG.hu

Szupervékony lett a Huawei Ascend P6

A sok kiszivárogtatás után ma Londonban hivatalosan is bejelentették a kínai gyártó felsőkategóriás újdonságát.

A cég állítása szerint ez a világ legvékonyabb okostelefonja, kidolgozásánál az eleganciára törekedtek a dizájnerek. A kiadott sajtóanyag szerint pontosan 6,18 mm vastag, a fémházas készülék súlya 120 gramm. A 4,7 colos, kesztyűben is használható érintésérzékeny LCD kijelző mögött egy 1,5 GHz-es, négymagos processzort találunk. Érdemes megjegyezni, hogy a mai Full HD kijelzős csúcskészülékekkel szemben itt a képernyő febontása "mindössze" 1280 x 720, ami ma már inkább a felső-középkategóriára jellemző. Operációs rendszere a legújabb Android (4.2.2), melyre egy gyártói felhasználói felületet húztak, az Emotion UI-t. Ebben legérdekesebb a több képernyős AirSharing funkció, amivel különböző készülékekkel kapcsolható össze akár munka, akár játék céljából.


A fényképkészítést kiemelten kezelték, előlapjára 5, hátlapjára 8 megapixeles kameramodult szereltek. Utóbbi BSI technológiájú, azaz kevés fénynél is jó képeket ígér, és természetesen 1080p full HD-ben tud videókat felvenni. A szoftveres részt sem hanyagolták el, készíthetünk panorámaképet, felismeri az arcokat, és a saját fejlesztésű IMAGESmart programjukban szín- és kontraszterősítés, automatikus témafelismerés, tárgykövető fókusz és portrékorrekciós megoldások vannak.


Memóriája 2 GB, tárhelye 8 GB, ami microSD kártyával 32GB-ig bővíthető. Akkumulátorának kapacitása 2000 mAh, ami nem kevés, de a cég állíítása szerint több energiacsökkentő technológiának köszönhetően (marketingelnevezéseik Automated Discontinuous Reception (ADRX) és Quick Power Control (QPC)) a telefon más, hasonló méretű okostelefonokhoz képest akár 30 százalékkal jobban osztja be az akkumulátorteljesítményt. Magyarországon várhatóan nyár végétől lesz elérhető a szolgáltatók kínálatában.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • KopaszIsten #3
    Egyetértek.
  • Jani Hun #2
    "Nézdmár Xperia Z!"

    oh wait what..
  • hungi #1
    Egy 4.7"-os készüléknél nanehogymár fikázni kelljen a 720p-s felbontást...