SG.hu

Speciális hűtő az ASUS új videókártyáin

Saját tervezésű nyomtatott áramköri kártya és új DirectCU II hűtő gondoskodik a lehető legnagyobb teljesítményről a DIGI+ VRM és Super Alloy Power technológiák mellett.

Az ASUS két új, az NVIDIA-alapú grafikuskártya-választék csúcsát jelentő GeForce GTX 780 DirectCU II kártyát jelentett be. A kiadott közlemény szerint a két kártya nyomtatott áramköri lapját is az ASUS tervezte. A DirectCU II hűtő vadonatúj kinézetet kapott, a DIGI+ VRM digitális tápellátás mellé Super Alloy Power alkatrészek társulnak.

A GeForce GTX 780 DirectCU II kártya az NVIDIA GK110-300 grafikus feldolgozóegységét kapta, amelyben 2304 CUDA mag található. Az eszköz 3 GB GDDR5 videomemóriával érkezik, amelyet 384 bites csatolón keresztül ér el. A full HD 1080p-nél nagyobb felbontások kezelésének képességére vágyó PC-s játokosokat a GeForce GTX 780 DirectCU II kártyák különleges hűtéssel, stabilitással és állóképességgel kényeztetik, a referenciakártyákét messze meghaladó eredményekkel. A cég szabványos (standard) és túlhajtott ("overclocked", OC) változatot is kínál.


A kártyákhoz az ASUS mérnökei egy olyan új hűtést terveztek, amelynek sarokköve egy, a GPU-ra közvetlenül tapadó 10 mm-es réz hővezető cső (a szokásos hővezető csövek 8 mm-esek). A közlemény szerint ez az egy változás önmagában 40%-kal jobb hővezetési hatékonyságot nyújt. A hűtő kanyargós hűtőbordái nagyobb hőleadó felületet eredményeznek. A CoolTech ventilátor 360 fokos légáramlást biztosít, ami jóval hatékonyabb, mint a hagyományos fordulatszámú normál ventilátorok keltette áramlás. Ennek része egy hibrid lapát- és csapágykialakítás, ahol egy belső radiális ventilátort külső virágsziromszerű lapátok vesznek körül. A kétféle levegőmozgató rész többirányú légáramlást indít el, ami gyorsabban vezeti el a hőt és állandó, stabil teljestményt tesz elérhetővé.

A társaság a DIGI+ VRM digitális feszültségszabályozást is beépítette a 780 DirectCU II modellekbe, emiatt a kártya 30%-kal halkabban tud működni a referenciaértéknél, és ezzel azonnal növekszik a stabilitás is. A másik következménye a pontosabb túlhajthatóság. Az ASUS GeForce® GTX 780 DirectCU II grafikus kártyák hazai megjelenése június végétől várható.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!