SG.hu

Két GPU-s grafikus kártyát jelentett be az ASUS

A ROG két GPU-s kártyája 20%-kal hűvösebb, jócskán csendesebb és két GeForce GTX 760-as feldolgozóegységével 39 százalékkal nagyobb teljesítményt kínál, mint a GTX Titan.

Az ASUS Republic of Gamers (ROG) ma bejelentette a Mars 760 grafikus kártya megjelenését, amelyen két GeForce GTX 760 grafikus feldolgozóegység (GPU) gondoskodik az utolérhetetlen játékteljesítményről. A cég közleménye szerint a Mars 760 még a GeForce GTX Titant is maga mögé utasítja - játékteljesítménye akár 39 százalékkal is nagyobb lehet. A GeForce GTX Titan kártyával összehasonlítva a Mars 760-on a Bioshock Infinite 6%-kal, a Crysis 3 14%-kal fut gyorsabban, a Tomb Raider esetében pedig a különbség egészen meghökkentő: 39%.

A két kártyahelyet igénylő Mars 760 sokféle ASUS technológiát tartalmaz. Ilyen például a 20%-kal hűvösebb és halkabb működést eredményező DirectCU II, a stabil energiaellátást biztosító DIGI+ feszültségszabályzó, illetve a GPU Tweak, amely egy olyan, kézre álló segédprogram, amellyel a felhasználók a két GTX 760 GPU-ból extrém teljesítményt facsarhatnak ki. A Mars 760 még LED-es megvilágítást is kapott, amely működés közben borítja fénybe a kártyát. 4 GB GDDR videomemória van rajta, és állítólag zökkenőmentes játékélményt kínál akár 2560 x 1600-as felbontásban is.


A DirectCU II technológia lényege, hogy nyolc jó vezetőképességű, rézből készült hővezető cső csatlakozik közvetlenül a két GPU-ra. Ezek gondoskodnak a hatékony hűtésről - a Mars 760 húsz százalékkal hűvösebben és jóval halkabban fut, mint az összehasonlítási alapként használt GeForce GTX 690 kártyák. A két 90 mm-es porvédett ventilátor hatszor erősebb légáramlást biztosít, mint a referenciakártya ventilátora. A Mars 760 fel van szerelve a ROG DIGI+ feszültségszabályzó moduljával (VRM), amelyhez olyan 12 fázisú tápellátást terveztek, ami a zajszintet akár 30 százalékkal csökkenti, a hatékonyságot pedig 15 százalékkal javítja. A kártya emiatt jobban tűri a feszültségingadozásokat is, illetve az általános stabilitása és élettartama is megnőtt - a referenciakártyáéhoz képest két és félszeresre. A japán gyártmányú Black Metallic kondenzátorok 20 százalékkal jobb hőállósága akár ötször hosszabb élettartamot jelent.

Az új kártyán extrém terheléshez tervezett polimerizált szerves félvezetős kondenzátorok (POSCAP-ek) találhatók, illetve alumínium hátlappal szerelték a tápegység zajának további csökkentése, a teherbíróság fokozása, a túlhajtási lehetőségek kiteljesítése és a stabilitás növelése érdekében. A Mars 760 világszerte 2013. november végén kerül a boltokba. A hazai felhasználók bruttó 179 900 Ft-os ajánlott áron kereshetik majd a boltokban az új Mars videokártyát.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!