MTI

Szeptember 1-jéig kell online összekötni a kasszákat

Június 30-a helyett szeptember 1-jéig kell végrehajtani a kisvállalatok által üzemeltetett pénztárgépeknek a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz való online bekötését - közölte a kabinet döntését Giró-Szász András kormányszóvivő szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter múlt pénteken közölte - miután egyeztetett a legfontosabb kereskedelmi érdek-képviseleti szervezetek vezetőivel -, hogy javasolja a kormánynak: fontolja meg a kiskasszák online bekötésével kapcsolatos június 30-i határidő két hónapos kitolását. A kormányszóvivő szerdán azt mondta, e két hónapnak elegendőnek kell lennie a biztonságos átállásra. Az online összeköttetésre alkalmas kiskasszák beszerzésére vonatkozó időpont kitolása azonban nem változtat a beszerzési támogatások benyújtására vonatkozó december közepi határidőn - hangsúlyozta Giró-Szász András.

Kérdésre válaszolva szólt továbbá arról, hogy az online összekötésnek már a híre is jelentősen javította az áfabefizetési morált, ami plusz bevételt jelent, ráadásul a kiskereskedelmi forgalom is nőtt. A szaktárca szerint ez a két tényező kompenzálja a két hónapos határidőkitolást - mondta a szóvivő, megjegyezve, ha mindez mégsem lenne elég, a tartalék is rendelkezésre áll a kompenzációra. Ugyancsak kérdésre Giró-Szász András közölte: a reklámadó nem volt téma a keddi kormányülésen, még folyik Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár és a reklámszövetség tagjai közötti egyeztetés.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Norinmw #1
    Micsoda hülyeség, hogy nőtt a kiskereskedelmi forgalom! Mitől nőtt volna????
    Hát az én üzletemben nem nőtt, az biztos, sőt!!! Sem a környékbeli sok-sok kis üzletben sem!
    A másik ökörség:"az online összekötésnek már a híre is jelentősen javította az áfabefizetési morált". Már miért javította volna? Hát nem áll a NAV-os a hátam mögött. Ha be akarom ütni beütöm, ha nem akarom nem ütöm be. Internetes összeköttetés ide, vagy oda.
    Ez az egész csak arra jó, hogy egy-két szemét csókos jól jár a pénztárgépek eladásával, meg a kiválasztott mobilszolgáltató. Itt a vezetékes internet a pénztárgép mellett, mert szükség van rá a web áruház miatt. Mi a fenéért kell nekem még + mobilinternetet fizetni? A pénztárgépem is tökéletesen megfelelne a feltételeiknek, de abból nem lenne hasznuk. Rohadjanak meg!