Berta Sándor

Személyesen ellenőrzi a fejlesztéseket az Intel új vezetője

Csupán néhány hét telt el azóta, hogy kinevezték az Intel vezérigazgatójává, Brian Krzanich máris átszervezéseket jelentett be. Mindent egy kézben, a sajátjában akar összpontosítani.

A Reuters cikke szeirnt a legfontosabb változás az lesz, hogy Krzanich a gyártási részlegén kívül minden más divízió munkáját közvetlenül akarja ellenőrizni. Az ezzel kapcsolatos belső e-mailt már el is küldte a menedzser az alkalmazottaknak. A levélben többek között jelezte, hogy a jövőben az Intel még inkább meg akar felelni a közvetlen partnerei igényeinek és az eddiginél sokkal gyorsabban szeretne reagálni a különböző felvetésekre, javaslatokra. Ehhez kapcsolódóan a társaság létrehozza a "new devices" (új eszközök) nevű részlegét, amit Mike Bell irányít majd.

A termékfejlesztésért felelős részleget eddig David Perlmutter alelnök vezette, ez a jövőben - a többi részleghez hasonlóan - közvetlenül Krzanich irányítása alá fog tartozni. Mindez azt jelenti, hogy Perlmutter gyakorlatilag partvonalon kívülre kerül. Ez elég nagy változás a számára, hiszen egy időben lehetséges vezérigazgatóként is emlegették. Egyelőre nem lehet tudni, hogy a jövőben pontosan mi lesz a feladata.

Egyetlen fontos részleg lesz, amit nem Krzanich fog irányítani: ez pedig a gyártási divízió. Az üzletember több mint 30 évvel ezelőtt itt kezdett el dolgozni, így jól ismeri a területet, annak felügyeletét Renée James alelnökre bízta a stratégiai tervezéssel egyetemben. (Ő vezette korábban az Intel szoftverrészlegét.) A Reuters kérdésére válaszul az Intel egyik szóvivője megerősítette az e-mailben szereplő információkat. Paul Otellini, az Intel korábbi vezérigazgatója tavaly novemberben mondott le a posztjáról, míg az új vezérigazgatót május elején nevezték ki.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!