Gyurkity Péter

Két okostelefonnal is készül az Amazon

Az Amazon a legújabb értesülés szerint egyszerre két okostelefonon dolgozik, ezek egyike 3D-kijelzővel érkezne. Jöhet emellett egy zenei kütyün, valamint saját set-top-box is.

Az elmúlt hónapokban számos alkalommal olvashattunk arról, hogy az elsősorban e-kereskedelmi platformjáról, illetve most már e-olvasóiról és tábláiról ismert cég az okostelefonok területére is betörne egy saját fejlesztéssel. A jelek szerint azonban nem is egy, hanem egyszerre két készülékről van szó.

A Wall Street Journal egy közelebbről meg nem nevezett forrásra hivatkozva azt állítja, hogy az Amazon Lab126 munkatársai több eltérő hardveres megoldáson is dolgoznak. Ezek között két okostelefon is megtalálható, amelyek egyike egy olyan speciális 3D-kijelzővel érkezne, amely nem igényelné a szokásos szemüveg használatát. A forrás szerint a tartalom minden szögből látszólag a kijelző felett jelenne meg, ezt pedig szemünk mozgatásával is vezérelni tudnánk. Készül emellett egy másik példány is, ennek részleteit azonban még nem ismerhetjük meg.

A szakemberek nemcsak okostelefonnal, hanem további megoldásokkal is kibővítenék a cég kínálatát. A listán egy zenei streaming eszköz is szerepel, amely talán egy hordozható lejátszót takar (a'la iPod), ám erről szintén csak ennyit árultak el. Ezzel együtt, pontosabban még idén ősszel, jelenhet meg egy saját tévés set-top-box is, a forrás azonban ezzel kapcsolatban is meglehetősen szűkszavú. Annyit azért megtudtunk, hogy házon belül A, B, C és D névvel illetik a fejlesztéseket, bár ezzel nem jutunk igazán előbbre.

Hozzáteszik, hogy a projekteket a várható költségtől és eredménytől függően bármikor leállíthatják, így nem vehetjük biztosra a debütálásokat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!