HENT hírlevél

Letöltendő börtönt kapott az IMAGiNE warezcsoport alapítója

A kalózfilmek terjesztésével foglalkozó IMAGiNE csoport ötödik tagját ítélte letöltendő börtönbüntetésre az amerikai bíróság. A moziban illegális felvételeket is készítő elkövetőre 23 hónap szabadságvesztést szabtak ki.

2009 és 2011 között volt aktív az IMAGiNE nevű kalózcsoport, amelyik azzal a nem titkolt céllal működött, hogy az újonnan megjelenő mozifilmeket elsőként szivárogtassa ki interneten keresztül. Ebben a folyamatban vett részt Javier E. Ferrer is, akit a napokban ítélt 23 hónap letöltendő börtönbüntetésre, valamint kötelezett 15 ezer dollár kártérítés megfizetésére elmarasztaló ítéletében az amerikai bíróság. Ferrer „bigdaddykane” felhasználónév alatt vett részt az IMAGiNE, valamint a kalózcsoport által fenntartott privát torrent oldal, az UnleashTheNet működtetésében. Elítéléséhez ő maga azzal is hozzájárult, hogy a torrent oldalak fórumain többször is beszélt elővigyázatlanul arról, hogy maga is készített mozikban kalózfelvételeket, amelyek kapcsán a többi fórumozó érdeklődésére még olyan „jótanácsot” is adott, hogy a feltűnés elkerülése érdekében fekete zokniba kell rejteni a kamerát és azon elég csak az optikának lyukat vágni.


A hatóságok a nyomozás során megállapították, hogy Ferrer 2010 áprilisától egészen az IMAGiNE bezárásáig részt vett a kalózoldal tevékenységében. Ennek során olyan filmeket rögzített mozikban, majd töltött föl a világhálóra jogellenesen, mint az Amerika Kapitány: Az első bosszúálló vagy a Frászkarika című horrorkomédia. A nyomozás szerint Ferrer több elsőként kiadott kalózmásolatot értékesített is, hogy az összegből az IMAGiNE Franciaországban bérelt szervereinek költségét fedezze. A Tolvajok városa, A közösségi háló vagy a Frászkarika másolataiért 200 és 400 dollár közötti összeget kapott.

A TorrentFreak beszámolója szerint Ferrer ítélete sorban az ötödik az IMAGiNE-t működtető csoport tagjaira kiszabott ítéletek közül. 2012 őszén az oldal moderátorát szintén 23 hónap szabadságvesztésre ítélte a bíróság, az oldal adminisztrátorára pedig 30 hónap, rendszergazdájára 40 hónap, a portál számára kalózfelvételeket készítő további tagra pedig 48 hónap szabadságvesztést szabott ki. Az IMAGiNE csoport vezetőjére 2013 januárjában az interneten elkövetett szerzői jogi jogsértéses ügyekben rekordmértékűnek számító, öt évnyi szabadságvesztésről határozott az eljáró bíróság.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Vaszilij Artyom #6
    Nem sajnálom. Az összesnek ilyen büntetést adtam volna, vagy inkább 4-5 évet.
    Moziban kamerával felvenni....

    Mondjuk az igénytelen onlinefilmezekmertazjó embereknek tökéletes minőséget adtak ezek is.
  • hawkie22 #5
    4-5 év ezért? Kis túlzással súlyos testi sértésért nem kapsz ennyit. Hülyék ezek?
    " Te miért ülsz?" "Súlyosan bántalmaztam egy ismeretlent. És te?" " Én? Felvettem és megosztottam filmeket a neten. "
    Nevetséges.
  • goldmember #4
    Az igénytelenségnek mindig hatalmas tábora van. Van fogalmad róla pl hogy hányan nézik a Barátok Köztet?
  • Armagedown #3
    a dvd szerinted tűéles ?a bd az ad éles képet, leszámítva a szemcsézettséget !
  • Etinger #2
    Érdekelne, hány olyan igénytelen ember van, aki ezt a szar minőségű kalózvideókat nézi moziba járás helyett. Tűéles dvd az már más persze.
  • HumaMage #1
    Hol is olvastam azt hogy az amerikai filmesek szerint a kalózmásolatokat Magyarországon csinálják, és EZÉRT kell itt a premier után egy hónappal bemutatni mindent..

    "Yo, Ho haul together, hoist the colours high
    Heave ho, thieves and beggars, never shall we die"