13
  • kvp
    #13
    Reszemrol otthonra android, munkahoz debian kde-s desktoppal. Egyebkent ahogy nezem egy atlag otthoni felhasznalonak egy raspbian is eleg... (ez a malnaspite operacios rendszere)
  • sola
    #12
    A Windows-ról való meneükléshez:

    Nekem a Mac ár/teljesítményben egyáltalán nem tűnik jó üzletnek. Klassz hardver eszetlen árakon, az oprendszer pedig nem mindenkinek tetszik annyira. Nekem például a globál menü rendkívül unszimpatikus és un-intuitív. Ezt leginkább akkor konstatáltam, amikor az Ubuntu is átváltott erre és jónéhány emberkének kellett utána magyarázgatnom, hogy nem tűnt el a menü, csak elbújt. Mondjuk, az Mac-nél legalább nem bújik el (de ugyanúgy elkülönül az alkalmazástól).

    A Linux-ok között ma már vannak olyanok, amelyek kinézetben megközelítik a Mac-et (Linux Mint, Ubuntu: bár nyilván ízlések és pofonok) és ár/teljesítményben sokkal jobbnak érzem őket. Ha a Mac-es gép árából veszel mezei x86 hardvert, majd megspékeled Linux-al, sokkal jobb üzletet kötsz. Ma pedig már minden szegmensben van Mac-hez hasonló hardver (pl.: ultrabook-ok).
  • sola
    #11
    Igen, a Linux desktop-ok többasztalos módja szerintem is kényelmes és jó funkcionalitás. A Microsoft pedig ahelyett, hogy ilyeneket építene a WIndows-os desktop-ba, inkább kicsinálja az egészet.

    A Windows RT eléggé döglöttnek néz ki jelenleg. Mivel nincs benne normális desktop és nem kompatibilis az x86-os Win progikkal, ezért csak a Metro-s programokra támaszkodhat. A WinRT jelenleg nem versenyképes az Android-os és iOS-es ökoszisztémával.
  • Papichulo
    #10
    A linuxban az az egy ami nagyon tetszik, hogy több asztal van

    Erre szerintem biztosan van 3rd party megoldas Win-re...

    "Sok ismerőstől hallottam már, hogy inkább macbookot fog venni ha laptopot cserél"

    Ha az ar nem problema, akkor megertem oket... es az elozo temahoz kapcsolodva:



    http://en.wikipedia.org/wiki/Mission_Control_(Mac_OS_X)
  • csimmasz
    #9
    Ez nekem magas!
    Inkább a kényelem felé vinnék az egyszerü melőst nem a kurva csempék irányába.

    A linuxban az az egy ami nagyon tetszik, hogy több asztal van, valami rohadt kényelmes lehet, egyiken az email meg a word, böngésző, ami kell mindíg a másikon a grafikai programok a harmadikra mehetne mondjuk a nyomtatáshoz ami kell, csak kapcsolnék egyet és már előttem is lenne nem kéne ledobálni a sok programot.
  • csimmasz
    #8
    Ámen!
  • Csaba161
    #7
    Ez még haggyán, de az M$ folytatja az ámokfutását:

    Nem_lesz_asztal_a_windowsban?
  • a_n_d_r_e_w
    #6
    Felbomlott a nagy wintel szovetseg, az intel az android utan, a MS meg az ARM utan kajtat. Remelem jol pofara esik mindketto. Marmint nem a teljes bukasukat kivanom, de a jelenlegi 80-90%-os egeszsegtelen uralom helyett inkabb olyan 40%-ra visszaeshetnenek. Jo uton haladnak.
  • csimmasz
    #5
    Azt azért látni, hogy megkopott a fénye, az android és az Apple most nagyon sok embernél megszüntette azt a függőséget ami régen volt, hogy számtek cucc= windows.
    A sok táblagép amin nincs windows elég komoly tényező.
    Sok ismerőstől hallottam már, hogy inkább macbookot fog venni ha laptopot cserél, persze ebben a divat nagy szerepet játszik, de akkor is megtöri az egyeduralmot.
  • a_n_d_r_e_w
    #4
    A Microsoft megvédte a Windows RT-t

    A Cnetnek nyilatkozó magas rangú menedzser megvédte az elmúlt hónapokban rendkívül sokat bírált operációs rendszert.


    Ez miert hir? A hir pont az ellenkezoje lenne, ez meg egy minddennapos es termeszetes dolog...
  • Zoliz
    #3
    Lassan a Microsoftra már a kutya se fog figyelni, ilyen hiteltelenségek után..
    Most kéne őket elsöpörni míg gyengék..
  • asgh
    #2
    "Az emberek mindig arról beszélnek, hogy a régebbi asztali programok nem futnak, de nem gondolnak arra, hogy milyen előnyökkel jár, ha modern szoftvereket használnak"

    Ezzel eddig a Linux és OSX mellett érvelők győzködték a megrögzött Windows felhasználókat. Vicces jelenség, hogy a Microsoft is beállt a sorba.
  • sanyicks
    #1
    "Az RT olcsó hordozható eszközökre készült" :DDD lol, ennek pont az ellenkezője látszik.