Berta Sándor

Nem olvad össze a Chrome OS és az Android

Eric Schmidt, a Google elnöke igyekezett eloszlatni azokat az aggodalmakat, hogy a közeljövőben egyesíthetik a két operációs rendszert.

A menedzser a Big Tent Activate Summit nevű indiai konferencián kijelentette: a Chrome OS-t és az Androidot még hosszú ideig külön fogják fejleszteni és egymástól függetlenül léteznek majd, mivel két különböző problémára kínálnak megoldást. Ugyanakkor Schmidt hozzátette, hogy a két operációs rendszer a jövőben egyre több dologban fog hasonlítani.

A mostani vélemény azért érdekes, mert a Google elnöke a két évvel ezelőtti Mobil Világkongresszuson még azt mondta, hogy a két operációs rendszer egyesítése elkerülhetetlen. Mindez automatikusan el fog jönni idővel, nem akarnak egy ilyen lépést kikényszeríteni vagy siettetni, hanem megfelelően elő akarják készíteni. Schmidt az indiai konferencián egyúttal cáfolta azokat a híreszteléseket is, hogy távozni akar és ezt készíti elő. Az információkat teljesen hamisnak nevezte, mondván a Google az otthona.

A Chrome OS és az Android egyesítése már 2009 novemberében felmerült. Akkor Sergey Brin, a konszern társalapítója és a menedzsment bizonyos tagjai jó esélyt láttak arra, hogy a két szoftver a jövőben egy közös projektként folytathatja majd pályafutását. Lehetőségként merült fel az összeolvadás, amelynek eredményeként mindkét projekt legjobb vívmányait kaphatjuk majd meg egy közös rendszer részeként. Az egyesítésről szóló hírek azután erősödtek fel újra, hogy nemrég kiderült: távozik Andy Rubin, az Android-részleg vezetője.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • lmisi #5
    Hát ja, nem holnap fog összeolvadni, hanem várni kell rá egy évet legalább.
    Őszintén nincsenek komolyabb alkalmazások chrome os-ra és nem is lesznek amíg az androidos kódbázis nem lesz futtatható chrome os alól direktben. A böngésző már úgyis benne van a zandroidban, na most miből állna a chrome os desktop salangjait android mellé/alá/bele integrálni. Ráadásul pon most lett közös vezetőjük, tehát szerveztileg most ismerték el a különállás értelmetlenségét.
    A két cucc különállásának kb. anyi értelme volt/van mint amikor az androidnak volt külön telefon és tablet verziója 2. vs 3. sorozat amit egyesítettek a 4.0-ban. 6.0-ra nem lesz külön chrome os. Mik lehetnek a számok pl. kb. 10 millió crhome os eszköz vs. lassan 1 milliárd androidos. Miről illetve minek beszélnek????
  • ugh #4
    Igen a ketto kozt semmi atmenet nincs.
    Az opracios rendszer meg tapibol es klikk bol al csak.
    1 sorbol is all if click then run.
    Ez az allapot ami neked van ez fajdalmas egyebkent?
  • sanyicks #3
    mert szerinted mi lenne rá jó? parancssor meg klikktsunami? :)
  • ugh #2
    Egyetertek .
    Felesleges 2vell kuzdeniuk. Egy legyen de az jo.
    Most ezt egyikrol se lehet elmondani.
    Maradjon az android aztan abbol csinaljanak vegre oprendszert.
    Mert meg az is egy vicc es az operacios rendszerek sertegetese.
    Hozzateszem lehet ha normalis os lenne az idiota plazaringyok mar nem tudnak hasznalni a suttyotelojukat....
  • HM #1
    Chrome OS kuka.
    Android note/netbookra. Ha már fut x86on, akkor jó alternatívája lenne a windowsnak az arm/x86 átjárhatóság miatt.