Berta Sándor

A Flash legnagyobb támogatóját igazolta le az Apple

Az Adobe vezető munkatársaként Kevin Lynch néhány évvel ezelőtt még Steve Jobs Apple-társalapítóval vitatkozott arról, hogy miként használható az iPhone készülékeken a Flash Player. Most viszont fordult a kocka, hiszen a szakember a kaliforniai konszernhez szerződött.

Az információ azokból a dokumentumból derült ki, amiket az Adobe nyújtott be az Amerikai Egyesült Államok Tőzsdefelügyeletéhez. A szakember megszerzésével az Apple komoly előnyökhöz juthat a szoftverfejlesztés területén. Ő lesz a Bob Mansfield által vezetett új technológiai csoport alelnöke és elsősorban a felhőszolgáltatások kiépítésében, illetve az iCloud optimalizálásában segíthet majd a társaságnak. Korábban többek között az Adobe Creative Cloud kiépítéséért felelt, így a feladat testhezálló lesz a számára.


Kevin Lynch az Adobe műszaki vezetője volt

A hírről elsőként a CNBC számolt be, majd az információt az All Things Digital kérdésére az Adobe is megerősítette. Az óriáscég közölte: egyelőre nem töltik be a Lynch távozásával megüresedő műszaki vezetői posztot, feladatait a vállalat más munkatársai és vezetői veszik át. A döntés hátterében alighanem Lynch karrierambíciói állhatnak,. Azt remélte, hogy a közeljövőben az Adobe vezetője lehet, de a jelenlegi vezérigazgató, Shantanu Narayen helyzete stabilnak tűnik, így erre aligha lett volna lehetősége. Lynch ezután nem látta biztosítottnak a jövőjét és inkább a távozás mellett döntött. Az Apple mindenképpen nyerhet a tapasztalt szakember megszerzésével.

Steve Jobs 2010 májusában nyílt levélben számolt le a Flash technikával. Az Apple társalapítója azt mondta: a Flash alapvetően nem való a hordozható eszközökre, mivel az teljesen zárt rendszer, ami felett kizárólag az Adobe fejlesztőinek van ellenőrzési lehetőségük, így ők szabhatják meg a fejlődés irányát is és azt, hogy mennyit kérnek a termékükért. Írása szerint a Flash nem működik megfelelően és hibamentesen a mobil eszközökön, amire Kevin Lynch úgy reagált, hogy ha az Apple együttműködne velük, akkor a Flash Player minden esetleges hibája ellenére is kiválóan futhatna az iPhone, az iPod és az iPad készülékeken.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Jakuza1 #27
    Te most tenyleg hulyet akarsz magadbol csinalni ezzel a kijelentessel ? :P
  • Papichulo #26

    A keped annyiban inkorrekt, hogy a camera kituremkedest nem mutatja... azzal egyutt meg mar nem biztos, hogy mindenhol vekonyabb.





    De ugyes vagy, hogy a "szamtalan" Apple hazugsagbol egy erosen velemenyeset tudtal csak kiragadni.
    Plusz latom mar azt sem erolteted, hogy te sohasem allitottal olyat, hogy ilyet csak az Apple csinalna... mert ez aztan annyira gyerekes es hater volt, hogy nem tudtam elmenni mellette szo nelkul.
  • skinnyman #25
    Csak nem birod ki, hogy ne csinalj meg jobban hulyet magadbol, ne emeld ki megjobban a szovegertelmezesi kepessegeidet, es ne hazudj meg egy jot aminek meg ott is ellentmondanak, amit bizonyitekkent linkelsz.

    Aaa, dehogy vekonyabb. Orvosi eset vagy.
  • Jakuza1 #24
    Ha az applerol van szo ez a harom jomadar papichulo,narumon,m2 mindig csusztat es felrebeszel.
  • Papichulo #23
    "Ilyet soha senki nem mondott itt"

    Tenyleg nem: "egy sima, tenyekkel bizonyithato hazugsag, es ilyet mas ceg tudtommal nem csinal." (#13)

    "pl a Finder jelentosen vekonyabb telefon"

    Kiveve ahol nem... :)
  • skinnyman #22
    " az Apple az egyetlen ceg a vilagon aki csusztat, esetleg hazudik barmiben is"

    Ilyet soha senki nem mondott itt, szoval az ilyenekkel sokat elarulsz a szovegertelmezesi kepessegeidrol.
    A linken amit mutatsz pedig pontosan ugyanazt mondjak mint en, hogy az Apple hazudott, es pl a Finder jelentosen vekonyabb telefon. Legalabb legkozelebb olvasd el amit linkelsz mielott sajat magadat cafolod meg vele.
    Na de most mar a viszont nem latasra.
  • Papichulo #21
    Ok, ok, meggyoztel, az Apple az egyetlen ceg a vilagon aki csusztat, esetleg hazudik barmiben is... plusz a rendszeresseget is komolyan alatamasztottad.


    Sok sikert az eletben ezzel a vilagnezettel ;)


    ps: http://www.ifans.com/forums/threads/is-the-iphone-5-the-thinnest-smartphone-in-the-world-lets-take-a-look.383863/
    pps: A gyereket nem a golya hozza :)

  • skinnyman #20
    Es ezt megis ki merte le? Egy ilyen szar minosegu kinagyitott kep alapjan szazad millimeter pontossaggal (lol?) megmondani, hogy eppen 0,05 mm-el tobbre jott ki az a kiallo kis biszbasz mint lehetett volna? Kicsit se feltuno probalkozas :D Raadasul a merest indikalo vonal (ami mogott biztosan nincs valos meres amugy) lathatoan kilog a levegobe es a telefon annal valojaban vekonyabb - rohej.
    A valosagban a dolog igy nez ki:

    Ha pedig errol nem egyertelmu az igazsag, fordulj szakemberhez.

    Ez a telefon - azzal ellentetben amit megint hazudsz - tavaly juliusban mar biztosan kaphato volt. Tovabbi masik 2 telefonrol, amirol szinten irtam (Huawei Ascend P1s, Fujitsu Arrows F-07D), szinten mind kaphato volt az iPhone 5 elott, es szinten mindenhol vekonyabbak voltak nala - meg a top 3-ba se fer be az iPhone 5 vekonysagban, azzal ellentetben amit te vagy az Apple hazudik, akarhogy is mered.

    Es most tenyleg egy google keresest hozol nagy ervnek "google lied" cimszavakkal, hogy majd magamnak hamozzam ki a millio osszeeskuves elmelet kozul valamelyiket? Mikozben az Apple bizonyitottan rendszeresen milliok pofajaba hazudik bele rohogve? Na jo, tobb szot erre a temara nem pazarlok, ulj vissza a kispadba, egyes.
  • Papichulo #19
    Utana jott is kep az Oppo Finder-rol, mely valojaban vastagabb:



    De tenyleg szanalmas, hogy azzal hazugozog le az Apple-t, hogy esetleg egy abban a pillanatban meg csak nem is kaphato, USA-ban nem is forgalmazott telefon miatt mekkora hazug az Apple, mig mas ceg birosagokon alatt hazudik nyiltan (Nem egyertelmu??? WTF???). De tessek, a Google egyeb viselt dolgai: Google Lied

    Meg aztan mar linkeltem hasonlo cikket mas cegekrol is. Elarulom, "mindegyikrol" lehet hasonlokat talalni. Nagyon naiv es gyerekes az a vilagnezeted, hogy az egesz corporate tarsadalomban az Apple az egyetlen, aki hazudik. Ekkora durva szemellenzot meg a legelvakultabb haterektol sem tapasztaltam. Gratulalok, egybol az elre ugrottal ;)
  • skinnyman #18
    Pont ezert mondtam, hogy ertelmesen merve. Ahogy te csinaltad, az nem az a kategoria.
    Amugy te el is olvasod amiket linkelsz?
    "Update: As Steve Stroughton-Smith has pointed out, the Oppo Finder is technically thinner than any smartphone, at 6.65mm."
    Raadasul ugyanitt irnak megegy telefonrol, ami szinten vekonyabb a legvastagabb pontjan is: Fujitsu Arrows F-07D

    A masikrol amirol hablatyolsz, fogalmam sincs, egyertelmu hazugsagrol az alapjan amit irsz, szo sincsen. Ellenben az Apple-el, aki egyertelmuen hazudott, es nem egy birosagon, hanem egy keynote-on, emberek millioinak a pofajaba.