SG.hu

Szélessávú internet lesz Kongóban

A vezető közép-afrikai internetszolgáltató nagy kapacitású hálózat biztosítására vonatkozó szerződést kötött az O3b Networks-szel. A szélessávú hozzáférés létfontosságú csatlakoztathatóságot biztosít a Kongói Demokratikus Köztársaságban.

A következő generációs műholdas rendszerét a közeljövőben beüzemelő O3b Networks ma bejelentette, hogy hosszú távú kapacitásbiztosítási szerződést írt alá a Kongói Demokratikus Köztársaság egyik vezető internetszolgáltatójával, melynek értelmében az O3b Networks rendkívül rugalmas és igen kedvezményes árú hálózatkapacitást biztosít partnere számára. A szerződés értelmében a megrendelő számára 500 MB-ot meghaladó kapacitású, rendkívül kis átviteli késleltetésű hálózatot biztosít a cég, mely alkalmas nagy sebességű, szélessávú szolgáltatások nyújtására a főváros, Kinshasa mintegy 10 millió lakosával együttesen összesen több mint 70 millió lelket számláló Kongói Demokratikus Köztársaság egész területén.

A szerződés értelmében az O3b következő generációs IP trönk megoldását alkalmazzák nemzetközi kapacitásbiztosítás céljára azon felül, hogy mobil felhordó/összekötő (backhaul) szolgáltatást nyújtanak a városi csomópontok és az ország távoli falvai között kis átviteli késleltetésű és alacsony költségű szélessávú szolgáltatás céljára. A megoldás egy már régóta várt technológiai előrelépés, amelyre nagy szüksége van ennek az Afrika belsejében található, tengerparttal nem rendelkező országnak, melynek fejlődését nagy mértékben hátráltatja a vidéki települések elszigeteltsége, és az, hogy kénytelen a korlátozott teljesítményű, igen drága hagyományos műholdas eszközökre támaszkodni. A szerződés nyomán az O3b Networks újrafogalmazza a csatlakoztathatóság jelentését: optikai hálózatra jellemző sebességű és minőségű összeköttetést biztosít 150 ms alatti átviteli késleltetéssel, mely ugyanakkor rendkívül alacsony költségvonzatú és igen megbízható.

"Kinshasában és a szomszédos Brazzaville-ben több mint 12 millió ember él, akik számára eddig nem állt rendelkezésre szélessávú csatlakozási lehetőség" - fejtette ki Omar Trujillo, az O3b Networks Afrikáért felelős elnökhelyettese. "Annak köszönhetően, hogy sokak számára megfizethető és mindenhol elérhető, az optikai hálózatok teljesítményével és gyorsaságával vetekedő szélessávú szolgáltatást biztosítunk, a Kongói Demokratikus Köztársaság egyik pillanatról a másikra a legrosszabb csatlakoztathatósággal bíró országból a planéta egyik legjobb csatlakoztathatósággal rendelkező helyévé lép elő, ami minden bizonnyal gyors gazdasági és társadalmi fejlődést indít el a régióban."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!