Berta Sándor

Távozik a Sony éléről Sir Howard Stringer

Nyáron új korszak kezdődik a japán elektronikai óriás életében, mivel végleg elhagyja a társaságot az első nem japán származású vezetőjük, Sir Howard Stringer, az igazgatótanács elnöke.

A 71 éves Stringer volt az első olyan vezérigazgató a Sony élén, aki nem japán származásúként töltött be vezető pozíciót. A menedzser maga jelentette be a távozását New Yorkban, a Japan Society ülésén mondott beszédében. A brit üzletembert egy esztendővel ezelőtt váltotta a vezérigazgatói székben az 52 éves Kazuo Hirai, aki - mint utólag kiderült - tudott Stringer távozási szándékáról. Egyelőre kérdéses, hogy ki váltja majd a menedzsert az igazgatótanács élén.

Az már szinte biztosra vehető, hogy az egykori vezérigazgató a jövőben valamelyik egészségügyi vagy oktatási fejlesztésekkel foglalkozó vállalat menedzsmentjében fog betölteni vezető pozíciót. "Új világ tárul fel előttem" - jelentette ki ezzel kapcsolatban. Tim Bajarin, a Creative Strategies Inc. vezetője elemezője a hír kapcsán közölte, hogy Stringer igazán kemény munkát végzett az óriáscég élén és az elmúlt esztendőkben fontos döntéseket hozott meg.


Kazuo Hirai és Sir Howard Stringer

Az 1984 óta a konszernnél dolgozó Kazuo Hirai kinevezését Sir Howard Stringer javasolta. A vállalat nagy gondokkal küzd, nem tud lépést tartani két legnagyobb konkurensével, a Samsunggal és az Apple-lel. Kazuo Hirai tehát egyáltalán nincs könnyű helyzetben, tavaly márciusban úgy nyilatkozott, hogy a társaság számára megoldandó kérdés a televíziós üzletág sorsa, de növelni akarta a vállalat okostelefon-piaci részedését is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • mrlujoak #1
    "...tavaly márciusban úgy nyilatkozott, hogy a társaság számára megoldandó kérdés a televíziós üzletág sorsa, de növelni akarta a vállalat okostelefon-piaci részedését is."

    Okostelefon piaci részesedésének növelése - pipa.