Gyurkity Péter

Három frissítést kap a Windows Phone 8

A jelek szerint a Microsoft mobil operációs rendszere összesen három új verziót kap, ezt követően pedig itt is befut a Blue, amely közelebb hozza az asztali és mobil szoftvert - a HTC saját telefonnal készül.

A napokban az evleaks jóvoltából látott napvilágot a hír, miszerint a HTC egy új okostelefonnal készül, amely megjelenése pillanatától a Windows Phone 8 soron következő frissítésére támaszkodik majd. Ezt követően már a szoftver valószínű útitervét is boncolgatni kezdték, itt pedig rögtön több új változat bukkant fel.

A házon belül egyelőre csak HTC Tiara néven emlegetett okostelefon a forrás szerint egy 4,3 hüvelykes kijelzőt kap, amelyet egy 1,2 GHz-es Snapdragon processzor, 1,6 megapixeles elülső kamera, illetve 1 GB RAM egészít majd ki. A külső némileg eltér az androidos vonalon megszokottól, az igazi érdekesség azonban a szoftver, amely a jelek szerint a Windows Phone 8 GDR2 lesz. Ez utóbbi az operációs rendszer soron következő változata, amely az év közepén futna be, bár azt még nem tudni, hogy pontosan milyen újításokat tartalmaz majd. A Tiara név ideiglenesnek tűnik, ez egyesek szerint HTC 8W lesz majd a piacon, ám hivatalos megerősítés egyelőre (értelemszerűen) nincs.


A WP8 frissítése az eredetileg Portico névre keresztelt GDR1 (General Distribution Release 1) verzióval kezdődött, ezt követné a GDR2 néhány hónapon belül. Az év vége előtt még befuthat egy harmadik változat, amely a GDR3 névre hallgatna, ezt azonban már a Windows Phone Blue váltaná fel, amely nevével is utal arra, hogy a következő generációt képviseli, feladata pedig még közelebb hozni egymáshoz a Microsoft asztali és mobil vonalra szánt operációs rendszereit.

Az említett frissítések az összes meglévő WP8 készüléken elérhetővé válnak majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!