Berta Sándor

Internet Explorer 10 Windows 7-re is

A Microsoft böngészőjének legfrissebb változata eddig csak a Windows 8-on volt elérhető, azonban a redmondi konszern kiadta a program Windows 7-kompatibilis verzióját is.

A hírt Rob Mauceri, az amerikai társaság Internet Explorer programmenedzsere blogbejegyzésben jelentette be. A IE10 Windows 7-es kiadását magasabb JavaScript-teljesítmény jellemzi, a szoftver az eddiginél jobban támogatja a CSS3 és a HTML5 webes szabványokat, továbbá a webes tartalmak megjelenítésekor még hatékonyabban működik a hardveres gyorsítás. A webes szabványok jobb támogatása miatt a fejlesztők munkája jelentős mértékben könnyebbé válhat.

A gyorsabb oldalbetöltés mellett fontos az is, hogy a laptopok esetében csökkent a processzorterhelés és a fogyasztás, ezzel párhuzamosan pedig nőtt az üzemidő. A Microsoft adatai alapján az Internet Explorer 10 körülbelül 20 százalékkal gyorsabb a többi böngészőnél. A bejelentés összesen 700 millió embert érint és a blogbejegyzéssel egy időben elindult egy új reklámkampány is, amelynek keretében elérhetővé vált az ExploreTouch.ie nevű oldal. A HTML5-ös oldalon bárki kipróbálhatja az Internet Explorer 10 érintőképernyős képességeit, illetve megismerheti Blake Lewis művész zenéjét.


Az Internet Explorer 9-et, illetve az IE10 előzetesét használók értesítést kapnak a frissítésről, amennyiben az operációs rendszerben be van kapcsolva az automatikus frissítési funkció. Az új kiadás összesen 95 nyelven, köztük magyarul tölthető le. Mind a 32 bites, mind 64 bites Windows 7-es operációs rendszer esetében telepítési feltétel az SP1-es csomag megléte.

Az Internet Explorer 10 első előzetese 2011 áprilisa óta érhető el. Tavaly márciusban pedig kiderült, hogy a program több módon is elindítható.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Narxis #10
    A többi böngészőgyártónak nem érdeke "tolni" a legújabb op.rendszert.
  • zola2000 #9
    Tényleg jó lett az, az akksit tényleg jobban kíméli notin, mint a többi böngésző, az oldalakat is jól jeleníti meg, a jelszavakat is jegyzi W8 alatt ... elvileg W7 alatt tényleg bogarasan jött ki, mert nagyon a (W8) oprenszerre optimalizálták.

    (persze érdekes, hogy a többi böngészőgyártónak meg XPre - Linuxra - OSXre is megy ugyanolyan jó böngészőt csinálni ami az MSnek csak W8-7re van)
  • Vaszilij Artyom #8
    IE10 jó lett nagyon. Már 3 hónapja hsználom Windows 8 alatt és minden szakmai oldalon pozitívan nyilatkoznak róla, főleg a jó TPL listák miatt.

    De meglátszik hogy SG-n vagyunk.
  • Smithie #7
    Amióta van, FF-ot használok, a Chrome számomra nem elég biztonságos, IE-t meg arra használom max, hogy letöltsem a Mozillát...
  • smv #6
    Remélem átállnak ők is valami rendes motorra idővel :\
  • a_n_d_r_e_w #5
    gondoltam jó ötlet lenne ha ie10et használnék a chrome mellett a másodlagos fiókjaimhoz, mert mégis csak okosabb mint az inkognitó mód a chromeban mert megjegyzi az oldalcímeket, felhasználó neveket, jelszavakat. Hát nem, fel sem ajánlja. Felőlem a MS mutogathatja a benchmark eredményeket, amíg a böngészője egy használhatatlan szemét
  • Gauge #4
    Orvos látott?
  • Linkout #3
    Jééézusom... hogy vagy azóta? XD
  • gombabácsi #2
    egyszer pár éve egy új melóhelyemen az új gépemen véletlen elindítottam az IE-t

    XD
  • Marfy #1
    Már úgy hiányzott ez, mint egy falat kenyér .