Berta Sándor

128 GB-os iPad-változat

Az Apple bemutatott egy új, 128 gigabájtos tárhellyel szerelt iPad 4 készüléket. Egyéb jellemzőiben, mint a retinakijelző és a WLAN-, illetve opcionális 3G-támogatás nem változott.

"A több mint 120 millió eladott iPad miatt teljesen nyilvánvaló, hogy az ügyfelek világszerte szeretik ezeket az eszközöket. Mindennap találnak újabb okot arra, hogy inkább az iPad készülékükön dolgozzanak, tanuljanak és játszanak, mint az öreg PC-iken" - mondta Philip Schiller, az Apple globális marketingügyi alelnöke. Az új változat a hardvert tekintve teljesen megegyezik az iPad 4 készülékkel. Ebben is 9,7 hüvelykes, 2048 x 1536 képpontos felbontású retinakijelző, Apple A6X processzor és FaceTime HD-kamera van, viszont az operációs rendszere már az iOS 6.1. Február ötödikétől lesz kapható fekete és fehér színben. A WLAN-os modell ára 799 dollár, míg a WLAN+3G-sé 929 dollár. Az iPad 4 bevezető ára 500 dollár volt.

Eddig gyakran felmerült érvként a laptoptulajdonosok részéről, hogy a táblagépeknek túlzottan kicsi a tárolókapacitásuk. A 128 gigabájtos modell azonban már őket is meggyőzheti és az Apple így befolyásolhatja az emberek vásárlási szokásait. Alighanem hamarosan a többi gyártó is követi majd a társaság példáját. A vállalatok, az oktatási és az egészségügyi intézmények szintén profitálhatnak a nagyobb tárolókapacitásból, hiszen így több 3D CAD fájlt, röntgenfelvételt, zeneszámot, projektekhez kapcsoló dokumentumot, szervizfájlt tárolhatnak az új táblákon.

Több mint 800 000 különböző alkalmazás működik jelenleg az iPad készülékeken, ezek közül több mint 300 000 kifejezetten ezekhez a táblagéphez készült el. Vannak köztük játékok, könyvek, hírek, sport, utazási és egészségügyi témájú szoftverek, valamint több mint 5000 újság és magazin és 1,5 millió könyv. Tavaly decemberben ismertté vált, hogy egyes források szerint az Apple már tavasszal piacra dobná az iPad család ötödik tagját, ezzel egy időben pedig készülnek a második iPad mini változattal is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • narumon #67
    Ezzel egyetértek. Bár ugye mint mondtam itthon is ezt csinálod. Feltéve ha egyáltalán van munkád, mert ugye itthon már az sem nagyon van.
  • kukacos #66
    Nem azt mondtam hogy otthon jobb a szitu, hanem hogy más élethelyzetben kisebb a távolság a külföld és otthon között. A fiatal kulimunkásokat szívesen látják: a fizetésed feléből egy itteni lakáshitelét fogod fizetni lakbérként, egészségügyet, nyugdíjat nem terheled.
  • narumon #65
    És itthon? Megint ez maradt ki! Itthon két minimálbéres, hogy rak össze egy lakást? Hogy lesz gyerek? Ne ködösítsünk már. Két minimálbérből itthon 5-6 év alatt egy szép kis adósságod lesz nem pedig félre tett összeg.

    [Egyébként nekem az nagyon furcsa ha valaki minimálbéren ragad angliában, van olyan ismerősöm pár aki úgy kezdte de már egyik sem azon a szinten van. Itthon 5 év alatt nem tudott egyet előrelépni, kint meg három év alatt kétszer lépett már egy létrafokot.]
  • kukacos #64
    Értem én, hogy ha elfogadod az átlagnál alacsonyabb életszínvonalat, jobban boldogulsz itt szakképzettség nélkül.

    De ne gondold, hogy egész életedben az fogja jelenteni az előre jutást, hogy idén is megveheted a legutolsó iGadgetet. Mi lesz, ha egyszer majd családot akarsz? Két minimálbéres hogy tudja kitermelni a napi száz fontos óvodát? Hogy szeded össze egy lakáshoz az önrészt?

    Itt is pont ugyanúgy egy élet munkája lesz, mint otthon. És pont ugyanúgy szívsz majd, ha a társadalom alja által végzett munkából akarsz megélni.
  • cateran #63
    Meh..JD-be, JBB helyett...(kellene 1 kave:D)
  • cateran #62
    Ruhara meg ott a Primark, ha olcsorol van szo..Lehet menni a Mark and Spencerbe is, csak ott 10x annyi minden vagy a JJB-be sportcuccokert, de az is 5x dragabb, mint mondjuk a Sportsdirect. Ugyhogy nem kell a vaker:D Eleg regota uzom itt az ipart:P EL kell szakadni Londontol, aki ezt nem kepes felfogni az igy jart:P (mondjuk nincs tul nagy velemenyem az itteni magyarokrol, nem 1-2-vel futottam ossze, aki mar evek ota van kint, de meg mindig csak annyit tud mondani angolul, hogy hovarju - how are you, meg hogy szinesletra - see you later...)
  • cateran #61
    Baromsag...nem a Waitroseban kell vasarolni es kesz..meg nem pizzat rendelni. £10-bol boven be lehet vasarolni 1 hetre 1 embernek es meg csak igenytelennek sem kell lenni, de tudod mit..legyen 100 font 1 honapra a kaja(1 szemely, de ez elegge nagyvonalu osszeg), tisztalkodas, stb (nincs annyi, bemesz 1 Poundlandbe es hugye-szare veszel mindent) meg legyen £400 a szallas (ez mondjuk siman lehet ennyi, ezt alairom.) Maradt £300..tudod "odahaza" nekem a fizetesem BRUTTOBAN nem volt annyi, mint amennyi itt maradt...
    Mondjuk gyerekkel, autoval, az megint mas dolog:) A gyerek nem olcso "mulatsag" es az auto fenttartasa sem.
  • kukacos #60
    Aztán ebből kell kifizetned a 3-400 fontos szállást meg a másfélszer drágább kaját.

    Aztán megint más kérdés, hogy hogyan lehet ebből itt továbblépni, például családot alapítani. Minimálbéres ismerőseink elvannak, de félrerakni nagyon nem tudnak. Nekünk két gyerekkel, kertes házzal, autóval kb. havi 2800 fontba kerül az élet Londontól 80 km-re, és nem élünk nagyon nagy lábon.

    Nekünk ez így jó, hatszámjegyű fizumból így is millió forint felett tudunk félretenni hó végén, de ez nagyon nem elérhető még az angol többség számára sem nemhogy a szakképzetlen magyar bevándorlóknak.

    Persze a magyar munkavállalók pár év után rájönnek, hogy diplomás munka nélkül itt se jutnak semmire, és hazamennek. Ami jó is így, mert összegyűjtött pénzecskéjük, ha van, sokkal többet fog érni.
  • cateran #59
    Hogy meg foldhozragadtabban egyszeru legyen:
    Eves kereset: £12000 (brutto)
    Havi kereset: £1000 (brutto)
    Adozando osszeg: £3895 (£8105-ig ugyebar semmi sincs, csak ez felett)update:£2560
    Ado osszege: £779 (20%) update: £512
    N.I.: £527.40 update: £510
    Zsebben marad: £10693.60 azaz £891.13/ho, £205.65/het, £41.13/nap
    update: £10977.76 azaz £914.81/ho, £211.11/het, £42.22/nap
    A brutto havi £1000 minimalberrel szamolva kb havi 161.5 ora munkat jelent, ez heti 5 nappal szamolva(havi 22 nappal), napi 7.5 orat jelent, ami kb 1 szabvany 8 oras muszaku helynek felel meg 30 perc fizetetlen ebedszunettel. Persze csak kb.:D

    update:"For 2013-14 the personal allowance for those aged under 65 will be set at £9,205 and the basic rate limit at £32,245."
    Vagyis Aprilis 6-tol par dolog megvaltozik.

    Remelem nem szamoltam el sehol:D Jo keso van mar:P
  • cateran #58
    Annyi baromsagot osszehordtatok angliarol, hogy ihaj:D 7 eve elek itt, eltem mar mindenfele (London, Wiltshire, Hampshire, Devonshire, Nottinghamshire, Cumbria meg par egyeb) ugyhogy ugatom a temat. Az osszes pelda ott van elbaszva, hogy Londonban ennyi meg annyi..hat basszus, talan nem a vilag egyik legdragabb varosabol kellene kiindulni (miheztartas vegett, Nottinghamben 2 haverommal bereltunk 3 dupla-haloszobas+nappali hazat £600+rezsiert...na bumm..)
    A minimalber jenleg 21 even felulieknek £6.19/ora (ez akkor is annyi, ha valakinek nem tetszik:P Tavaly £6.08 volt, tavalyelott meg £5.93)
    Atlag irodista munkahely heti 35 oras oraszammal megy (viszont irodistak ritkan vannak £8-9 alatt) Fizikai melok valtozo 38-55 kozott (na ok mar annal inkabb vannak minimalber korul) Erre jon ra az ado es a TB (N.I. - National Insurance)
    Az ado 0% ha az eves kereseted £8105 alatt van, es levonas is az e feletti osszegbol megy("Nearly everyone who lives in the UK is entitled to an Income Tax Personal Allowance. This is the amount of income you can receive each year without having to pay tax on it.") Meghozza 20% evi £32010-ig bezarolag, £32011-150k-ig 40%, innentol meg 50% azaz 45% aprilis 6.-tol)
    A TB: "You pay National Insurance contributions to build up your entitlement to certain state benefits, including the State Pension.
    You pay National Insurance if you’re:
    16 or over
    an employee earning above £146 a week
    self employed making a profit over £5,595 a year (unless you get an exception)
    ....
    If you’re employed
    You pay Class 1 National Insurance contributions. The rates are:

    if you earn between £107 and £146 you’re automatically covered for State Pension and benefits
    12% on your weekly earnings between £146 and £817
    2% on any weekly earnings over £817
    You pay National Insurance with your tax. Your employer will take it from your wages before you get paid."
    Mint lathato a levonasok nem ernek az egig (persze sok fugg a szallastol es hogy mennyit kell utazasra kolteni, de mint mondtam London meg angol mercevel merve is kibaszott draga, tehat abbol kiindulni siman boduletes baromsag.)
    Kell keresni 1 live-in munkat es mind a szallas, mind az utazas meg van oldva...

    Orvosi ellatas: kerulendo..ezek itt kuruzslok, nem orvosok. Celszerubb visszautazni Mo-ra(rengeteg idot es esetenkent meg penzt is lehet megsporolni)
    A hivatalos es nem hivatalos ugyintezesek siralmasak, vagy telefonon fogsz ugatni valami indiaival/pakival vagy esetleg szemelyesen valami agyhalottal, aki egesz nap csak mereszti a segget, a pocsevel jatszik es matt hulye mindenhez, foleg a sajat munkajahoz. (mint lathato nem sokra becsulom oket, szemelyes tapasztalatok alapjan..adohivatal, mobilszolgaltatok (three,o2 es orange), council okossagok, bankok (HSBC)..siralmas, utobbit en magam szivesen latnam csodbe hullani)
    1 szo mint szaz: vannak arnyoldalai is U.K.-nak, de az nem az anyagi resze, az tuti..ha nem vagy teljesen hulye, siman, sot jol meg lehet itt elni (anno kurva jo rezes volt ugy elmenni vasarolni, hogy nem azon sakkoztam, hogy mire telik, hanem, hogy mit kivant meg a szemem...)