Gyurkity Péter

Kínai nagytelefonok érkezőben

A kínai gyártók sem szeretnének lemaradni a legújabb divatról, ezért sorra mutatják be, illetve dobják piacra saját megoldásaikat. Ezekből most két újabb példány futott be, közeli megjelenési dátummal.

Az eddig is leginkább hordozható eszközökre koncentráló Oppo saját internetes oldalán mutatta be új fejlesztését, amely a Find 5 nevet kapta. Az okostelefon ennek megfelelően 5 hüvelykes kijelzőt kapott, ezzel pedig követi a szegmensen belül egyre erősödő új divatot, amely a 4 hüvelyknél nagyobb kijelzővel érkező készülékekben ölt testet.


Oppo Find 5

A már említett IPS LCD érintőképernyő 1080p felbontást és 441 ppi pixelsűrűséget támogat. Ehhez 1,5 GHz-en futó négymagos processzor, 2 GB RAM, HSPA+, WiFi, microUSB, Bluetooth 4.0, egy 13 és egy 1,9 megapixeles kamera, valamint 165 grammos súly és Android 4.1 társul. A Find 5 egyelőre Kínában, vagyis a hazai piacon előrendelhető az ottani felhasználók által, a cég azonban ígéretet tett arra, hogy a készülék rövid időn belül az Egyesült Államokban, illetve Európában is elérhető lesz. Belföldön 485 dollárnak megfelelő áron kapható a 16 GB-os változat, míg az USA-ban ez 500 dollár, a 32 GB-os példány ára pedig 570 dollár lesz.


Huawei G520

A Huawei a CES alatt is bemutatta saját fejlesztéseit, nem sokkal ezt követően azonban egy újabb példányról rántotta le a leplet. A G520 4,5 hüvelykes érintőképernyőt kapott, mégpedig egy 1,2 GHz-en futó, négymagos MediaTek MT6589 chip, egyelőre ismeretlen felbontás és Android verzió, 512 MB RAM, valamint egy 5 megapixeles kamera társaságában.

A megjelenés az első körben itt is Kínában esedékes, január 21-én, 225 dollárnak megfelelő áron.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Misi az ezredes #9
    AZ a 120FPS a felvétel készítésnél nekem tetszik!
  • Com9000 #8
    Milyen oldalt linkeltek be ezek.
    Ez itt legalább angol. Find 5
  • sanyicks #7
    5"-re 1080p :DDD a leg értelmetlenebb baromság. még 7"-ra is sok.
  • NEXUS6 #6
    Azért vegyük figyelembe, hogy egy 5" körüli tepsi is kisebb, mint 15 éve egy átlagos teló volt! Pedig azok már nem az un téglák voltak, már viszonylag lehetett zsebbe is rakni őket. Pl az én első telóm Motorolla d160.

    Amúgy a 4" honnan jön, iP mi? Gondoltam.
  • tmisi #5
    De azért ha már túl nagy, az sem jó. Azért mégiscsak telefon, amit mindig magadnál hordasz. Nem szeretném, ha kolonc lenne. Úgyhogy nálam 4''-ig van értelme a dolognak. Afölött táblagép/PDA.
  • Zombee #4
    Az nekünk csak jó, majd csak kikopnak a baráti árú szegmensből is a 320*240-es felbontású kis kijelzős vackok. Ha már okos, legyen használható is.
  • NEXUS6 #3
    Nekem is bejön a fenti dizájnja, és a kijelző nem csak nagy, de 1080p felbontást is írnak rá, szal mondhatni a topon van.
    A mostani vezető cégeknek ideje lesz összekapni magukat, mert tényleg csak 1-2 év és a kínaiak lenyúlják a piacot.
  • Linkout #2
    Határozottan Xperia kategória :)
  • csimmasz #1
    Az a fölső nem is csúnya, végre valami változás a telefon külalakján, bár olyan Sony-s beütése van, vagy csak ugy tűnik?