Alex

Egyszerűsíti okostévéit az LG

Az LG 2013-as tévéinél egyszerűbbé válik a tartalmak elérése és megosztása, valamint megújult a távirányító is. 213 centis Ultra HD TV-vel és 140 centiméteres OLED TV-vel kápráztatják el a látogatókat.

Az LG bemutatta új okostévécsaládját a las vegas-i Nemzetközi Szórakoztatóelektronikai Kiállításon (CES). A 2013-as modellek minimalista formatervezéssel készültek, azaz a kijelzőn kivül szinte semmi nem maradt, a készülékek kerete még keskenyebb lett. A szándékok szerint lebegő érzetet keltő állvány elforgatható és gördíthető is, így a termékek könnyedén mozdíthatóak. Az új kezelőfelület a felhasználó igényei és ízlése szerint egyénre szabható, és gyors hozzáférést biztosít a friss hírekhez, az aktuális időjárási adatokhoz. A folyamatosan bővülő tartalomkínálatban történő eligazodást ajánlófunkcióval segítik, ami népszerű VoD- és sugárzott tartalmakat javasol miniatűrök formájában.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A mozgásérzékelős távirányító áttervezése során a tartalom- és menünavigáció finomhangolása volt az elsődleges szempont a minél egyszerűbb vezérlés érdekében. Az eszközben továbbra is elérhető a rámutatás, a görgetés, valamint a kézmozdulat- és hangfelismerés. Bemutatták a beszéd természetes ritmusának felismerésére képes Voice Mate funkciót, mely keresésnél egyszerre szűri a platform összes területéről származó találatokat, úgy, mint a VoD-szolgáltatások, keresőmotorok, külső eszközök és egyebek.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A 3D modelleknél a Film Patterned Retarder (FPR), más néven polarizált technológia könnyebb szemüvegeket tesz lehetővé, és nincs meg bennük a folyadékkristályos szemüvegeknél a 3D kép létrejöttekor tapasztalható villódzás és elmosódás. A felhasználók több csatlakozási megoldással is kirakhatják a tévére eszközeik tartalmát, mely most NFC-vel bővült. Használatához elegendő odatartani egy okostelefont vagy más, kompatibilis eszközt a készüléken található NFC matricához. A felhőfunkcióval akár nagyméretű tartalom is szinte bárhonnan továbbítható adatfolyamként.

Persze mindehhez gyorsabb hardver kell, de a teljesítménynövekedésről konkrét adatokat nem írnak, csupán azt közlik, hogy a prémium modellekben a CPU órajele 120 százalékkal, a GPU órajele pedig 300 százalékkal haladja meg a korábbit.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!