Berta Sándor

Új területekre nyomulna be a Samsung

A dél-koreai elektronikai óriáscég szempontjából a 2012-es esztendő kétségkívül rendkívül sikeres volt, hiszen többek között a világ legnagyobb mobiltelefon-gyártójává lépett elő. A cég vezetője azonban reálisan gondolkozik.

Bármennyire is örül az elért sikereknek Lee Kun Hee, a Samsung Electronics Co. elnöke, azonban egyúttal igyekszik realista maradni és felhívta a munkatársai figyelmét arra, hogy egyre több vetélytárssal kell szembenézniük. A cégvezető a dolgozóknak szánt, de a Bloomberg gazdasági portálon is megjelent újévi beszédében azt szorgalmazta, hogy fejlesszenek ki új üzleti modelleket azért, hogy az egyre növekvő konkurenciával és a gyenge világgazdasággal szemben is helyt tudjanak állni.

"A globálisan versenyző vállalatok közötti piaci verseny egyre keményebbé válik. Ez a verseny minden területet érint, a technológiai fejlesztésektől kezdve a tehetségek toborzásán keresztül egészen a szabadalmi vitákig. A piac viszont nagy és számos lehetőséget kínál. Új üzleti területeket kell találnunk, mert ezektől függ a Samsung jövője" - jelentette ki Lee Kun Hee.

A menedzser az üzenetet e-mailben a Samsung Group minden alkalmazottjához eljuttatta, ami nem kis teljesítmény, lévén a csoport többek között 82 leányvállalatból áll. Jelenleg a társaság állítja elő a dél-koreai GDP 20 százalékát. A Samsung Electronics a konszern legfontosabb részlege, amely az okostelefonok és a televíziók gyártásáért és fejlesztéséért felel. Ágazati források néhány nappal ezelőtt arról számoltak be, hogy a Samsung az idén félmilliárd új mobilt akar kiszállítani, ezzel pedig megtartaná a piac tekintélyes részét. Az 500 millió készülékből mintegy 350 millió okostelefon lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Vol Jin #29
    Meghagyom neked azt az illúziót, hogy azon méred a sikerességet, hogy ki milyen telefont választ.
  • Vol Jin #28
    *******************

    Tehát szerinted is nagy kamu flamekeltés ez a mondat willcox részéről:
    "Olyan dolgok vannak a legújabb samu cuccokban, mint semmi másban"

    *********************

    Igen, szerintem is. Pont akkora baromság, mint amikor te ugyanezt állítod az appleről. Nekem mindkettő ugyanaz az eset.

    Mondjuk annyi a különbség, hogy a samsung állít elő alkatrészeket is. Mindig kijön valami processzor, amiben egy maggal több van, 100 MHz-el nagyobb az órajele és ez éppen belekerül valamelyik gyártó új készülékébe, és akkor megy a hűha. Na és? Majd három hónap múlva jön a másik az új készülékkel, amiben pont ennyivel több, gyorsabb akármi lesz.

    De az, hogy ki kit másol, ki miben és hol van lemaradva, csak annyit, hogy a copy-paste a sokadik generációban került bele az iphoneba.
  • Vol Jin #27
    Az ikonok színéről meg ilyenekről megy a jogi vita, ami nálam a trollkodás kategóriába esik.
  • Vol Jin #26
    Én pont leszarom, hogy iOS vagy Android. Symbianos telefonjaim vannak. Szóval tényleg leszarom itt az antiandroidos propagandádat.

    Az is hidegen hagy, hogy leparasztoztad a samsungfanokat. Egyszerűen csak röhejes vagy, hogy kibújsz a saját megnyilvánulásaid alól.
  • narumon #25
    Tehát szerinted is nagy kamu flamekeltés ez a mondat willcox részéről:
    "Olyan dolgok vannak a legújabb samu cuccokban, mint semmi másban"
  • hurkaur #24
    "Hogy megalapozott egy jogi trollkodás, vagy csak jogi geciskedés az egész." Fura, de kozel minden ertelmes embernek nyilvanvalo, hogy a Samsung mint jollakott napkozis, beallt az Apple moge hatszelbe masolni.
    Amivel hozzateszem nincs problema, de mikor egy ceg ily modszerekkel ekkora sikereket er el, nos, az aggaszto mind felhasznalo, mind a fejlodes szemszogebol.
  • hurkaur #23
    "Annyi a különbség maximum, hogy éppen melyikben van erősebb processzor vagy több RAM, vagy háttértár, meg mekkora a kijelző, meg ilyenek."
    Te is benyelted ezt az androidos szoposzakkort mi? :)
    "Aki elhiszi, hogy van számottevő különbség, az meg van hülyítve."
    Vagy epp sikeres ember, aki rendszerekben es okoszisztemaban gondolkodik. Persze lehet az androidot, mint iOS alternativakent emlegetni, csak epp magadat hulyited. Android != iOS. Ossze se hasonlithato a ketto, de whatever, fogyi aki mast hisz.
  • hurkaur #22
    Ilyet en is tudok:
    Legalabb lenne annyi eszed, hogy tudnad, ha parasztkent tekintek a samsung felhasznaloira, leirtam volna.
    Na puszi te tokos ferfiallat.
  • Vol Jin #21
    Mit rizsázol?
    Kurvára egyértelmű volt. Legalább lenne vér a pöcsödben, hogy felvállalnád. Nem, mintha engem kurvára érdekelne, csak hát tagadtad más előtt, én meg szemrevételeztem, mint külső megfigyelő.
  • Vol Jin #20
    Például semmi. Tök ugyanazt lehet csinálni mindegyik okostelóval. Telefonálni, sms-ezni, netezni meg programokat futtatni. Annyi a különbség maximum, hogy éppen melyikben van erősebb processzor vagy több RAM, vagy háttértár, meg mekkora a kijelző, meg ilyenek. Amúgy meg mindenki levédet mindenféle triviális baromságot, amit a másik utána jogi okokból nem tud a készülékébe berakni vagy csenget vérdíjat. Aki elhiszi, hogy van számottevő különbség, az meg van hülyítve.

    Itt csak a cégek etikája között tehet valaki különbséget. Hogy megalapozott egy jogi trollkodás, vagy csak jogi geciskedés az egész.