SG.hu

84 hüvelykes érintőképernyőt mutat be az LG a CES-en

Egy 140 cm-es kijelzőkből épített 3D videofal mellett egy 84 hüvelykes érintőképernyős kijlezőt, tévéket és egy "okos tükröt" mutatnak be januárban Las Vegasban.

A digitális kijelzők alkalmazása egyre elterjedtebbé válik, a DisplaySearch szerint a nemzetközi forgalom 2016-ra várhatóan eléri a 9,5 millió dollárt, ami hatszoros növekedést jelent a 2009-es eredményekhez képest. Az LG a 2013. január 8–11. között Las Vegasban rendezett Nemzetközi Szórakoztatóelektronikai Kiállításon (CES) mutatja be továbbfejlesztett digitális kijelző termékcsaládját. A zászlóshajó az 55 hüvelyk (140 cm) átmérőjű kijelzőkből épített 3D videofal lesz, de az érdeklődők megismerkedhetnek a 84 hüvelykes (213 cm) Ultra HD felbontású, multi-touch technológiájú kijelzővel, az EZ Sign TV-vel, a Smart Gate Media Pole-lal és a Smart Mirrorral is.


A cég 3D videófala 122 darab 55 hüvelykes (140 cm) képátlójú LG WV70MD képernyőből áll majd. A kiadott közlemény szerint ez lesz a világon a legkeskenyebb (5,3 mm) képernyőközi távolsággal rendelkező 3D-videofal, így olyan látványt kelt, mintha egyetlen óriási kijelző lenne. A gyárilag telepített szoftver segítségével az összes képernyő fehéregyensúlya automatikusan beállítható, így tökéletesen egységes képminőség érhető el minden képernyőn, az IPS technológia pedig éles képet és nagy betekintési szöget biztosít. A nagyméretű digitális kijelző a vállalat saját fejlesztésű, intelligens energiahatékonysági technológiáját (Smart Energy Saving) használja, így a többi kereskedelmi célú LED-es kijelzőnél hozzávetőlegesen 30 százalékkal kevesebb áramot fogyaszt.

A 84 hüvelykes (213 cm) Ultra HD, multi-touch technológiájú megjelenítő elérhető lesz üzleti célú felhasználásra. Az 5 pontos érintőképernyőn a világ leghíresebb múzeumainak remekműveit csodálhatják meg az érdeklődők, interaktív módon. A hihetetlenül nagy pixelsűrűségnek köszönhetően az Ultra HD felbontású képernyőn a legfinomabb ecsetvonások is jól megfigyelhetők. A multi-touch funkció a kézmozdulatokkal végzett nagyítás, forgatás és üzenetírás lehetősége mellett az intuitív, természetes interakcióra helyezi a hangsúlyt, így számos különböző üzleti és oktatási helyzetben ideális megoldást nyújt.


Az EZ Sign TV számos feladatra alkalmas, úgy mint hirdetések megjelenítése, multimédiás tartalmak lejátszása és élő adások közvetítése is. A szintén marketing- és hirdetési alkalmazásokhoz ideális Smart Gate Media Pole megjelenítő, valamint a tükörként és monitorként egyaránt használható Smart Mirror szintén megtekinthetők lesznek a kiállításon. Az LG január 29-étől a vállalatközi szegmens legrangosabb eseményének számító amszterdami Integrated Systems Europe 2013 (ISE) kiállításon is megmutatja csúcsmodelljeit.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • narumon #5
    Az a baj, hogy a színteszt egy parasztvakítás. Ugyanis az embere úgysem az alapján fogja beállítani a tévéjét, hanem szépen beállítja magának úgy ahogy neki tetszik - és ez bizony minden ember esetében más. Van aki olyan kontrasztosan nézi, hogy az én szemem kiesne, más kurvanagy fényerővel, harmadik vibráló szinekkel - vagy éppen ezek ellenkezője. És nem azért mert így vette hanem mert neki így tetszik. Nekem is teljesen más profilok vannak Xboxhoz, műholdhoz vagy médialejátszóhoz beállítva pl.
  • zola2000 #4
    A régi crtknél mindenképpen jobbak a mai olcsó ledtvk, ha hd jelet kapnak, persze ha csak analóg kábeltv jelet kapnak az megint más téma.
  • cloud.strife #3
    Sajnos.
  • CybeRick #2
    Talán azért mert a "nép" nem színtesztet néz rajta zömében, hanem győzike show-t. Oda meg egy Junoszt is tökéletesen megfelel.
  • cloud.strife #1
    Cirkuszt a népnek, meg kenyeret, meg parasztvakítást!

    Azt bezzeg hogy 350e alatt se tudnak rendes tévét gyártani, arról miért nincs hír? A legalapvetőbb színteszten elbukik mind. Nem is szabadna szinestévének hívni Őket, gyári hibás mind.