HENT hírlevél

Új jogvédő szervezet a fizetős tévécsatornák lopása ellen

Audiovisual Anti-Piracy Alliance (AAPA) néven fizetős televíziós szolgáltatókat tömörítő kalózkodás elleni szervezet alakult Párizsban, amelynek feladata, hogy tagjai szerzői jogi jogsértések elleni tevékenységét segítse és koordinálja.

Az AAPA az European Association for the Protection of Encrypted Works and Services (AEPOC) utódszervezeteként alakult meg a napokban a többi között a BSkyB, az Eutelsat, az Irdeto, a Sky Deutschland, a Sky Italia, a Verimatrix és a Ziggo szolgáltatók tömörítésével. A szervezet feladata, hogy segítse és koordinálja a fizetős televíziós szolgáltatásokat nyújtó tagok szerzői jogsértések elleni fellépését, valamint képviselje ezek érdekeit az uniós döntéshozó szervekkel való kapcsolattartásban, különösen a hatékony jogérvényesítést segítő szabályozás biztosítása érdekében.

A szervezet megalakulásáról beszámoló Broadband TV News beszámolója az új szervezet alelnökét, Christine Maury-Panist idézi, aki szerint az innovatív, új technológiákra épülő televíziós szolgáltatások működésére nézve állandó fenyegetést jelent a kalózkodás, amely a szektor stabilitását és a szektorban dolgozók munkahelyének biztonságát is veszélyezteti. Sheila Cassells, az AAPA ügyvezetője a szervezet megalakulása kapcsán hangsúlyozta, fontos feladatuknak tekintik, hogy minden iparági érdekelt figyelmét felhívják a problémára, illetve segítsék őket abban, milyen biztonságtechnikai megoldásokkal tudják akadályozni a jogsértéseket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • TSL16b #1
    AAPA, kezdődik!