Berta Sándor

Biztonságosabbá tenné a táblákat az ARM

A brit cég nem csak chipeket akar tervezni az okostelefonokhoz és a tábla PC-khez, hanem a partnereivel közösen megalapított egy új céget is, amely az operációs rendszerektől független biztonsági szabványokat dolgozna ki a mobil eszközökhöz.

A Trustonic nevű új vállalkozással kapcsolatos együttműködést már áprilisban bejelentették, azonban a hivatalos munka csak most kezdődött el. A Trustonic vezérigazgatója Ben Cade, az ARM egykori topmenedzsere lett, míg a partnerek között megtalálható a Samsung, az Nvidia, a Gemalto, a Giesecke & Devrient, a Symantec, a MasterCard, a Cisco Systems, a Sprint, a Wave Systems és a 20th Century Fox is.

A cél az, hogy az okostelefonokon és a táblagépeken a jövőben biztonságos tranzakciókat lehessen végrehajtani. Miután ezek a készülékek világszerte egyre inkább elterjednek, így előtérbe kerültek a biztonsági kérdések. "Amennyiben semmit sem csinálunk, akkor végül ugyanazzal a helyzettel fogunk szembesülni, mint a PC-k területén" - jelentette ki Ben Cade.


Biztonságosabbak lesznek a hordozható eszközökön végzett pénzügyi műveletek

A Trustonic ajánlata az ARM által a Cortex-processzorokba integrált TrustZone technikára épül. Ezt 2002-ben fejlesztették ki és két évvel később alkalmazták először. Cade közölte, hogy "talán százmillió olyan chipet" is értékesítettek világszerte, amelybe integrálták a TrustZone-t. Ezt a hardveres technikát az ARM a Gemalto és a Giesecke & Devrient biztonsági szoftverével fogja ötvözni. Így létrejön egy olyan - az operációs rendszertől független - környezet, amelyben biztonságosan eltárolhatók a folyószámla-adatok, a PIN-kódok és a jelszavak.

A Trustonic azt tervezi, hogy az új megoldást - licencdíjért cserébe - elérhetővé teszi a készülékgyártóknak, ezáltal létrejöhet egy olyan biztonsági szabvány, amire a bankok, az online kereskedők és a különböző szolgáltatók egyaránt bátran támaszkodhatnak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zola2000 #4
    Jajj, mindjárt jön a századik vita a két jó mobilos oprendszer közt...
  • hurkaur #3
    "Hát ez a dolog nagyon rá is férne a mobil iparra, mert pl az android biztonsági szintje egy kövér nulla. " nem csak az
  • abdul alahmed #2
    miért is nulla az android biztonsági szintje?
  • zord01 #1
    Hát ez a dolog nagyon rá is férne a mobil iparra, mert pl az android biztonsági szintje egy kövér nulla.

    "A cél az, hogy az okostelefonokon és a táblagépeken a jövőben biztonságos tranzakciókat lehessen végrehajtani." - ez meg én nem fogom megenni soha. Még PC-n sem intézek ilyen ügyeket, de még kártyát sem használok. Nem fizetek vele. Fizumat felveszem róla, KP-ban, és csók. De még ezt is kerülném, ha tehetném.

    1984-van. És egyre inkább csak "nyolcvannégyebb" lesz.