SG.hu

Magyar egyetemistákat támogat a Huawei

A kínai távközlési cég 75 magyar egyetemistának nyújt évente 2000 dollár ösztöndíjat, és bővíti finn kutatás-fejlesztési központját. Elégedettek a magyar eredményekkel és az európai bevételekkel is.

A Huawei tavaly két felsőoktatási intézménnyel együttműködésben alapított 30 millió forint összdíjazású ösztöndíjprogramot, hogy a diákok közelről tanulmányozhassák, illetve megismerhessék a legújabb telekommunikációs fejlesztéseket, illetve technológiai trendeket. A társaság ösztöndíját 2011 és 2015 között évente 15 diák kaphatja meg, közülük tízet a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, ötöt pedig a Budapesti Corvinus Egyetem delegálhat. A támogatást elnyerő hallgatók egy évre 2000 dollár hozzájárulást kapnak, az első 15 díjazott pedig egy 10 napos kínai tanulmányúton is részt vehetett, és meglátogathatta a Huawei kutatóközpontjait.


Huawei - A Holnap Innovatív Vezetői díjak

A mobil távközlési eszközöket, hálózati berendezéseket gyártó multinacionális cég magyar leányvállalatának ügyvezető igazgatója, Gavin Dai Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár társaságában adta át a díjakat két évfolyamnak. "A két éve sikeresen zajló kezdeményezés nemcsak a diákok, de a Huawei számára is új távlatokat nyit, amelynek köszönhetően akár a képzésből kikerülő friss magyar diplomások is aktívan bekapcsolódhatnak a vállalati fejlesztésekbe.” – mondta Gavin Dai. Magasra becsüli a hazai oktatás minőségét, ezért a vállalat bővítené az egyetemekkel való együttműködést. "Magyarországnak kitűnő szakemberei vannak." - emelte ki.


A vállalatvezető arról is beszámolt, hogy a hazai gyártás 2009-ben indult és folyamatosan bővül, az idei eredmény jóval meghaladja az eredetileg tervezettet, éppen ezért bővíteni kívánják a magyarországi alapanyaggyártást, illetve szívesen látnák, ha beszállítóik bázisaik közelébe települnének. A cég Magyarországon működő 30 000 négyzetméteres alapterületű Európai Ellátó Központja a bevételeit idén várhatóan 30 százalékkal növeli.

A Huawei szeretné egyik optikai kábeleket gyártó kínai beszállító partnerét, a Comlinket meggyőzni egy magyarországi gyártóüzem létrehozásáról, Finnországban pedig egy 70 millió eurós beruházás keretében megnyitják hetedik európai kutató-fejlesztő központjukat, ezzel is hosszú távon elkötelezve magukat a mobilszoftverek fejlesztése mellett. A tervek szerint az itt dolgozók száma öt éven belül eléri a 100 főt, ami tovább növeli a társaság jelenlegi, több mint 13 000 fős szakembergárdáját Európában.


A kontinensen működő 37 leányvállalat 2011-ben összesen 2,8 milliárd euró bevételre tett szert, amely a globális összbevétel 12 százalékának felel meg. A Huawei budapesti központtal 2005-től működik, Pécsett és Komáromban pedig egész Európát ellátó összeszerelő központot (Huawei Europe Supply Center), illetve Biatorbágyon és Üllőn szintén európai hatáskörű, logisztikai központot üzemeltet (Huawei Europe Logistic Center).

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • benőmenő #4
    Jön a sárga veszedelem! xd
    Viccen kívül jó hallani, hogy munkahelyeket, meg ösztöndíjakat adnak. Több ilyen kéne.
  • FL Zoli #3
    {[(ejtsd: hüvelyi)]}
  • zola2000 #2
    ?
  • FL Zoli #1
    Huawei ösztöndíj már rég van:
    "Csinos diáklány támogatót keres!"