MTI

Blogon látogatható Nero császár Aranypalotája

Virtuálisan látogatható a valóságban évek óta lezárt Domus Aurea, Nero császár római Aranypalotája, melynek helyreállításáról blogot indított az olasz főváros műemlék felügyelősége.

Legalább a számítógép képernyőjén keresztül bepillanthatunk a Domus Aureába - írta a Corriere della Sera napilap, amely hírt adott arról, hogy az ókori világ egyik csodájának tartott palotát restauráló régészek munkáját blogon lehet követni. honlap fényképekkel, videókkal és friss információkkal kívánja fenntartani az érdeklődést a régészeti ásatás iránt, ha már olaszok és külföldiek lassan végleg lemondanak arról, hogy valaha is láthassák az Aranypalotát - nyilatkozta az olasz napilapnak a helyreállítást vezető Fedora Filippi. A turisták előtt húsz évig lezárt Domus Aureát 1999-ben nyitották meg újra, de az épületekben történt omlások miatt 2005 óta ismét zárva van.

Reméljük, legalább a bloggal nem ez történik - jegyezte meg a Corriere hangoztatva, hogy a már december elején megnyitott blogot sem ismerte és látogatta senki addig, amíg az újság nem írt róla. Nero 64-ben, Róma felgyújtása után emelte a Domus Aureát. A későbbi Colosseum szomszédságában álló, többemeletes, kertekkel körülvett palota kétszázötven hektárt foglalt el. A reneszánsz idején Raffaello és Michelangelo is az Aranypalota falait borító freskók díszítését utánozta.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!