Gyurkity Péter

Nokia Lumia 505, WP 7.8 megjelenés

A Lumia család egy újabb tagja bukkant fel a Nokia oldalán, amely kifejezetten a vékonyabb pénztárcával rendelkezőknek készült. A cég eközben jelezte, hogy egy szűk réteg veheti kézbe az új szoftvert a megjelenés előtt.

A mexikói Telcel szolgáltató megszellőztette, hogy egy olcsóbb Lumia telefonnal egészítik ki a meglévő kínálatot, ezt most pedig a Nokia maga is megerősítette. A hivatalos oldalon található információ szerint egy érdekes összeállítást kapunk a kedvezményes árért, amelyet a gyártó elsősorban intelligens megoldásként hirdet.

A Lumia 505 tulajdonképpen a szintén belépő szintre szánt Lumia 510 módosított változata. Utóbbi már októberben felbukkant, az új változat pedig az elkövetkező hetekben jelenhet meg, igaz az még nem egészen világos, hogy Mexikón kívül mely piacokon vehetjük majd kezünkbe azt. A három különböző színben (vörös, rózsaszín és fekete) megjelenő példány egy 3,7 hüvelykes AMOLED-érintőképernyőre támaszkodik, amely WVGA (480x800 pixel) felbontást támogat. Ehhez egymagos processzor, 256 MB RAM, egy 4 GB-os belső tároló, valamint Bluetooth 2.1, WiFi, illetve 2G és 3G elérés társul, egy 1300 mAh-s akkumulátor társaságában. Képeket a 8 megapixeles kamerával készíthetünk, míg a készülék vastagsága 11,3 mm, súlya pedig 131 gramm.

Az elmúlt napokban egyre több jelzés látott napvilágot a Windows Phone 7.8 korai megjelenéséről, a jelek szerint ugyanis néhány készüléken már most elérhetővé vált az új verzió. Ez némi meglepetést váltott ki a világhálón, hiszen a szoftvercég nemrég egyértelművé tette, hogy idén már biztosan nem kerül sor a rajtra. A Microsoft mindössze annyit válaszolt a megkeresésre, hogy minden erővel a januári debütáláson dolgoznak, míg a Nokia kicsit bőbeszédűbb volt, és elárulta, hogy a sorozatgyártás előtti példányokon bukkanhat fel az új változat, ezek pedig már ott vannak az újságírók és tesztelők kezében.

A korai megjelenés egyben a későbbi frissítésekért felelős rendszer széleskörű tesztjeként is felfogható, a hivatalos rajtra csak a jövő év elején kerül majd sor.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Gauge #1
    Egy újabb bejelentés, de hol vannak a telefonok?