SG.hu

Stratégiai megállapodás a kormány és a Microsoft között

Stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a kormány nevében Szijjártó Péter, külügyi és külgazdasági államtitkár, és Papp István, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója.

Az aláírási ünnepségen Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára elmondta, hogy Magyarország versenyképessége szempontjából rendkívül fontos az erős infokommunikációs és technológiai szektor, s a kormány különös figyelmet fordít az innováció és kutatás-fejlesztés támogatására, illetve a nagyvállalatokkal való együttműködésre. Szijjártó Péter kiemelte: a Microsoft Magyarországon több mint 500 millió forintnyi társasági adót, munkavállalói után közel 1 milliárd forintnyi járulékot fizet évente, míg bérköltsége meghaladja a 3 milliárd forintot. "Közvetlenül magyar családok százai köszönhetik biztos egzisztenciájukat, megélhetésüket ennek a társaságnak" - tette hozzá.


A Microsoft Magyarország évi több mint 50 milliárd forint értékű Digitális Oktatási Alapcsomagja diákok és oktatók ezrei számára teszi elérhetővé a legkorszerűbb tanulási és tanítási környezetet. A Microsoft jelenléte érezhető a magyar információtechnológiai ipar egészében, hiszen szinte valamennyi jelentős magyar technológiai céggel partneri kapcsolatot ápol. Több mint 3000 partnere közel 50 ezer embert foglalkoztat Magyarországon – ez az IT ágazat 48 százalékát jelenti. A kormánnyal kötött stratégiai megállapodás révén megszülethet az új, egységes felhasználói felületet kínáló Nemzeti Közoktatási Portál, amely digitális formában minden magyar diák számára hozzáférhetővé teszi a tananyagokat, ezzel is javítva a leszakadó régiókban élők esélyegyenlőségét.

A cég közleménye szerint a Digitális Otthon Program révén a magyar otthonokban és a kapcsolódó intézményekben – belátható időn belül – rendelkezésre állhatnak azok az eszközök és szolgáltatások, amelyek Magyarországot egy több ponton összekapcsolt, modernebb és hatékonyabb társadalommá tehetik. "Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy elsőként írhattunk alá ilyen megállapodást a hazai infokommunikációs vállalatok közül. Ezt a kölcsönös egymásrautaltság felismerésének, és egy határozott együttműködési szándék jelének tekintjük. Ez pedig jót tesz az iparágnak – ezen keresztül a magyar gazdaságnak – és természetesen jót tesz a Microsoftnak is.” – mondta el Papp István, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója.


A vállalatvezető egyben biztatónak nevezte azt a fejleményt, hogy a magyar kormány úgy látja, minden Magyarországon tisztességesen boldogulni kívánó nagyvállalat "nem ellensége, hanem szövetségese a magyar gazdaságnak". Emellett fontosnak nevezte azt a felismerést, hogy a jövő felemelkedését nem az alacsonyabb munkaköltség, hanem a magasabb hozzáadott érték jelenti. Papp István a jelenlevő és nem jelenlevő iparági szereplők nevében is megköszönte a kormány bizalmát.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ferrer #4
    Hey you!! Microsoft has caused 10 billion forints Hungarian damage, to the Hungarian people!! Give that money back, RIGHT NAU!!
  • gothmog #3
    Az ingyen szoftver illegális. Csodálom, hogy ezen a szakmai fórumon akad olyan, aki ezt nem tudja.

  • sanyicks #2
    tévedés, az oktatásból kikerülők nem is tudják mi az az operációs rendszer. Azt tudják hogy a számítógépeken mindig vindóznak kell lenni, bele van építve.
  • AgentKis #1
    Hálistennek az oktatásban ezekszerint nem változik semmi. A szövegszerkesztés továbbra is az M$ wörd lesz, a dokumentum a .doc, az operációs rendszer meg a windows valamelyik verziója. Aki onnan kikerül továbbra sem fogja majd fel, hogy van élet az M$-on túl, akár ingyen is...