SG.hu

Erősítette felhőszolgáltatását az Adobe

A Creative Cloud tagjai több mint egy tucat új Adobe Photoshop szolgáltatáshoz férhetnek hozzá és megjelent a csapatok számára kifejlesztett verzió.

Az Adobe felhőszolgáltatása regisztráció után hozzáférést biztosít a cég összes asztali alkalmazásának letöltésére, valamint a Photoshop Lightroom, a Muse, az Edge eszközök és szolgáltatások, játékfejlesztői eszközök, valamint az Adobe Touch Apps integráció teljes körű elérését is lehetővé teszi. A tagsággal a felhasználók hozzáférhetnek a kiadói szolgáltatásokhoz, amelyekkel alkalmazásokat és webhelyeket tehetnek közzé, valamint felhőalapú tárhelyet kapnak és bármilyen eszközre szinkronizálhatnak, továbbá naprakész termékekhez és frissítésekhez juthatnak hozzá rögtön azok kiadásakor. A termékek persze ettől még nem a felhőben, hanem a gépen futnak.

Felhőjük már több, mint egymillió ingyenes és fizetett taggal rendelkezik, az egyéni tagok 40 százaléka új felhasználó, szintén ugyanennyi számára korábban azért nem voltak elérhetők a vállalat termékei, mert nem engedhették meg maguknak. A többség, 88% éves előfizetésre fizetett elő.


A vállalat egy sajtóbeszélgetés keretében ismertette az újdonságokat. Ezen elhangzott, hogy a cégeknél alapvetően más igények merülnek fel, mint az egyéni felhasználóknál, például az üzleti ügyfelek számára fontos a tervezhető költség és a magasabb szintű támogatás, ezért elsősorban őket célozzák meg a most bejelentett csapatfelhővel. Ebben minden benne van ami az egyéni változatban; az összes asztali eszköz, a közzétételhez és a fájlok megosztásához szükséges online szolgáltatások, valamint a frissítések és szolgáltatásfrissítések. Biztosítják a virtuális munkacsoportok könnyű kezelését, továbbá felhasználónként 100 GB felhőalapú tárhelyet adnak az egyéni előfizetők számára meglévő 20 GB tárhellyel szemben. Kiemelt támogatást, vállalati telepítési lehetőségeket, központosított felügyeletet és számlázást, továbbá licenckezelést ígérnek.

Az alkalmazások újdonságainak részleteit Meichl Mátyás ismertette. A Photoshopnál megjelenik a Smart Object támogatás (elmosás, torzítás Liquify eszközzel), és beépítették a CSS támogatását a Photoshopba, tehát már lehet vele CSS-t exportálni vagy színmintákat importálni. Finomodott a körbevágó eszköz és ezentúl nagyobb méretű JPEG-ek használhatók, ami a digitális fényképezőgépek intenzíven növekvő felbontása miatt fontos. Gondoltak a HiDPI (Retina) kijelzőkre is, illetve megújulnak a 3D-s funkciók, ami az építészet, a tervek bemutatása kapcsán nagyon fontos része a Photoshopnak. Megszűnik a Windows XP támogatása és a hardverigény szükséglet is nő (min. 512 MB-os videókártya kell).


Frissítették a Muse-t, mely lehetővé teszi a tervezőknek, hogy programozás nélkül hozzanak létre HTML-weblapokat. Megoldható vele a webhely asztali eszközökre, illetve iPhone, iPad és más mobil készülékekre optimalizált egyedi elrendezéseinek létrehozása. Lehetővé teszi a felhasználók számára a fájlok automatikus szinkronizálását egy Creative Cloud-fiókkal a fájlok egy asztali mappába történő mentésével vagy egyszerű egérhúzással.

Bemutatták a Digital Publishing Suite (DPS) Single Edition-t is, mely egyszerűsíti a mobilalkalmazások fejlesztését azáltal, hogy lehetővé teszi a tervezőknek a digitális kiadványok létrehozását és eljuttatását iPad készülékekre az Apple App Store áruházon keresztül, egyetlen sor programkód megírása nélkül. Olyan egyszeri kiadású tartalmak hozhatók vele létre mint a brossúrák, katalógusok vagy az egyéni tervezői portfóliók.

A Creative Cloud tagsági díja egyéni előfizetőknek havonta 47,99 euró éves tagság esetén, mely CS3 vagy újabb verzióval rendelkező, meglévő ügyfelek számára 29,99 euróra csökken az első évben. A Creative Cloud díja csoportos előfizetőknek havonta 69,99 euró munkaállomásonként, ehhez szintén éves szerződés szükséges, meglévő ügyfeleknél ez 49,99 euróra lesz havonta. Mivel sok cégnél adott esetben a beszerzési döntés már megszületett, de a fizetés még nem történt meg, ezért az első hónapban ingyenes a csapatszintű felhasználás, azaz azonnali a hozzáférés. Ezt csak viszonteladókon, partnereken keresztül értékesítik, mától elérhető.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Atyuska #2
    Az évi összesen 124 ezer forintnyi összeg,(havi 10350 ft) amit havi szinten le is írhatnak, bizonyára drágább mint egy összegben az évi kollekció frissítése..
  • Cat #1
    Ahogy elnézem a fórumokat, mindenhol csak lesajnáló megjegyzések vannak az Adobe pénzéhségére, még az amerikaiaknak is borzasztó drága lett ez az évi több száz dollár.