Alex

Frissültek az Adobe és az ACD szoftverei

Megjelent az Adobe Photoshop Elements 11 és az Adobe Premiere Elements 11, illetve az ACDSee Pro 6 és az ACDSee 15. A cégek közleménye szerint az átdolgozott felhasználói felületek és szolgáltatások megkönnyítik a fényképek szerkesztését, rendszerezését és megosztását.

A Photoshop Elements 11 a fényképszerkesztéshez, -rendszerezéshez és -megosztáshoz kínál teljes körű megoldást, míg a Premiere Elements 11 segítségével professzionális megjelenést kölcsönyözhetünk a házi videóknak. "A fényképek és videók lehetővé teszik számunkra pillanatok megragadását és megosztását – nyilatkozta Lea Hickman, az Adobe kreatív fogyasztói üzletágának termékekért felelős alelnöke. "A nagy teljesítményű, mégis felhasználóbarát és könnyen használható Photoshop Elements 11 és Adobe Premiere Elements 11 ösztönzi a kreativitást, és segítségükkel a fogyasztók hatékonyan és élvezetesen oszthatják meg ezeket a személyes emlékeket.”


A cég közleménye szerint teljesen megújult az Adobe Photoshop szoftverrel azonos motorra épülő szoftver felülete. Egy kattintással elérhető beállítások, egy hasznos műveletsáv, valamint nagy, jól látható ikonok segítik a felhasználókat abban, hogy a lehető legtöbbet hozzák ki a felvételekből. A fényképek a rajtuk szereplő személyek, (a Google Maps földrajzi adatainak hozzárendelésével) helyek és események szerint rendszerezhetők. Az új irányított szerkesztéssel készíthető miniatúraeffektus, besötétíthetők a szélek valamitnt sötét és világos tónusú képek állíthatók elő. A Comic, a Graphic Novel és a Pen & Ink nevű új szűrők ábrákká változtatják a fényképeket. Kinyerhető a képek attribútuma, és azok megoszthatók e-mailben, illetve a közösségi hálózatokon keresztül.

A Premiere Elements 11 szoftver felülete szintén megváltozott, a Photoshop Elements 11 számos frissítését tartalmazza. Effektusok, átmenetek, témák, címek, lemezmenük, valamint hangok széles választékával finomíthatók tovább a videók. A Filmslooks segítségével a hollywoodi filmek stílusát idéző videókat készíthetünk a mozgást lassító vagy gyorsító effektusok bevetésével, csúszkával vezérelhetjük a színválasztást, integrálhatjuk a keveréseket a zökkenőmentes átmenetek érdekében, valamint módosításokat végezhetünk az előre megadott gyorsbeállításokkal. A kész alkotások az integrált videomegosztás segítségével bemutathatók a Vimeo webhelyen.

Mindkét szoftver Windows és Mac rendszerekhez is elérhető, javasolt kiskereskedelmi áruk együtt 125 euró, míg a frissítés díja 103 euró, önállóan pedig 83, illetve frissítve 68 euró.


Ezzel párhuzamosan jelentette be az ACD Systems is két vezető képmenedzselő és -szerkesztő szoftvere újabb verzióját, mivel az előző változat már egy éves. Újabb eszközöket és okosabb, hierarchikus kulcsszó kezelést kapott. Javítottak a zajcsökkentésen, hogy azzal magas ISO beállítással készült fotók is megmenthetők legyenek. Észrevehetően jobb lett a vörösszem-csökkentési funkció és közvetlenül a szoftverből menthetünk Blu-Ray lemezre. Az alapverziónak számító ACDSee 15 először kapott színkezelő opciót.

Az ACDSee Pro 6 natív 64 bites alapokat kapott számos egyéb optimalizációs apróság mellett. A színkezelést az alapjaitól újragondolták, hogy a különböző eszközökkel készült felvételek is pontosabban jelenjenek meg. Már több monitort is támogat, állítható az élesítés foka, dedikált fekete-fehér módot építettek bele. Ára 50 dollár lesz, a Pro verzió ennek duplája, kb. 100 dollárba kerül.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • narumon #1
    Derék.