MTI

Jön a nézőjét "néző" televízió

Hamarosan a tévé is nézi és (le)hallgatja nézőjét és eszerint küld neki reklámot - ez a terve egy amerikai vállalatnak, amely ötletét már levédette.

A Verizon távközlési cég kamerával és mikrofonnal látná el a tévéket, hogy azok "figyelhessék" nézőik minden szavát és reakcióját, majd pedig ezek gyors elemzésével célzottan küldene nekik reklámokat. A hirdetések szelekciójához elég egyetlen szó, amely elhagyja a tévénéző száját akár az adott műsorra vonatkozóan, vagy csak társalgás, netán tévénézés alatti telefonálás közben elejtett megjegyzés, és máris beindul a gépezet, és küldi az egyénre szabott aktuális reklámot. Ha például egy pár civakodni kezd a tévé előtt, hamarosan már kapja is egy házassági tanácsadó cég reklámját. Ha cirógatni kezdi egymást, akkor fogamzásgátlós reklám érkezik tévéjére.

A Verizon húsz példát említ szabadalmaztatási folyamodványában, az előző kettő csupán ízelítő.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Cat #6
  mari néni rárakja a tetejére a csipketerítőt, kicsit lelóg elől középen és annyi a kamerának.
 • zola2000 #5
  LEsz a tvben kamera, az átlagfelhasználó nem is fogja tudni hogy figyelik őt, csak "az a pár százalék" fogja letiltani (pl én)
 • thrawnguru #4
  Az biztos, ha lesz is olyan tvm, ami tud ilyet, azonnal kiberhálom a kamerát meg a mikrofont belőle... Ez már pofátlanság a köbön!
 • KRTuning #3
  Film: Különvélemény
  Jelenet: a főszereplő megy az utcán, és a retinaszkennerek beazonosítják, majd a reklámok megszólitják, tudnak róla dolgokat.

  Meg az @[email protected]'tok [email protected]@'t. Ki venne ilyet? Bár, egy olyan oldala is lenne a dolognak hogy kiderülne ki mit is gondol a hírekről, közszemélyiségekről, műsorokról.
 • Tinman #2
  "A hirdetések szelekciójához elég egyetlen szó"

  Ez elég érdekes lesz otthon --->"[email protected] már megint ezt a balfaxt mutatják!" ->
  Reklám: OB tampon és Lifestyles reklám.

  Sounds fun! (Not.)
 • korpati #1
  Na! Ez lenne az első amit kivágnék a tv-ből!! :-) Nézegesse otthon a jó édesanyját!! Az embereknek amúgy is herótjuk van a reklámoktól itt meg még azt is figyelnék mit csinálunk?? Ló[email protected]!!! Ha leülök tv-t nézni akkor a műsort/filmet/híradást akarom látni, nem a .....tt reklámokat! Arról nem is beszélve hogy ez már más irányú kutakodást is lehetővé tenne a személyes szférában! NEM!!! Érdekes lenne látni a Youtube-on vagy más videós portálon megjelenő anyagot, amin a meghekkelt tévé tulajdonosa a saját TV-je kamerájával és mikrofonjával rögzített anyagot kukkolja!! :-) :-) Amint épp diszkréciót követelő tevékenységet végez a lakásában!!! :-) :-) Lenne is nagy röhögés!!! :-) :-)