MTI

Egy éven át pittyegett a ház, nem lelték a hangforrást

Több mint egy éven át élt félpercenkénti pittyegésben egy házaspár Nagy-Britanniában, míg végre meglelték a hang forrását, egy befalazott tűzjelzőt.

Az essexi Frintonban élő 67 éves férfi és 68 esztendős felesége csaknem beleőrült az állandó csipogásba, de sehogy sem találták, hogy mi adja ki a hangot. Először a saját maguk által felszerelt tűzjelzőkre gyanakodtak, és lecserélték az összeset újakra. Hiába. Villanyszerelőt hívtak, hogy meglelje a hangforrást, de ő is kudarcot vallott. Ráadásul hiába kapcsolták ki teljesen az áramot, a rejtélyes valami tovább sípolt kitartóan, megszakítás nélkül, minden nap és éjjel, egy év alatt több mint 1 milliószor.

A villanyszerelő után kőműves következett, akivel jókora lyukakat üttettek a falakba, ám ez sem vezetett semmi jóra. Végül a férj járt sikerrel. Egy ódon komódban talált rá egy rég elfeledett tűzjelzőre, abban pedig egy 10 éves elemre. A jelző azért pittyegett rendületlenül, hogy tudassa: az elemmatuzsálem a végét járja - adta hírül a brit Metro újság.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Sliders #6
  Ne haragudjál, de a hang ha közelebb vagyok hozzá akkor hangosabb, szépen lassan be lehet mérni. Amúgy meg vannak céleszközök a hang forrásának a fül melletti profibb bemérésére. Bakker ha hallották hogy valami pittyeg akkor lekövetem, hogy hol hangosabb a pittyegés? Nem? Vagy te előbb szétveretnéd a házat? Az egész logikus gondolkodás és értelem na meg akarat kérdése. Egy komótban tartott tűzjelzőt nem olyan nehéz kiszúrni. Ha meg a fal mögül jött azt a műszeres bemérés megtalálta volna egyből.
  És igen okos vagyok!
 • skiryo #5
  Az összes hülye, mert 2 nyugdíjas meg pár agyoniskolázott villanyszerelő, kőműves nem talált meg egy tűzjelzőt? Okos vagy
 • Sliders #4
  Ezek a britek tényleg ilyen hülyék? Ezt fél perc alatt megtalálnám. Látszik, hogy gyarmatosítók voltak abból élnek amit összeraboltak, amúgy meg hülyébbek mint egy 5 éves.
 • harmi2009 #3
  Majd egy év múlva megtudjuk... :)
 • krisz777 #2
  Most akkor egy ódon komódban volt, vagy befalazva találták? Vagy a komód volt befalazva?
 • jackoneill90 #1
  Vicces, jót nevettem rajtuk