Napi Online

Társkereső kütyüt gyártó magyar cég

Társkereső kütyüt gyártó cég szerette volna bevezetni részvényeit a Budapesti Értéktőzsdére. A felügyelet azonban igen szigorú azt illetően, hogy mennyire dokumentáltak az adatok tájékoztatóban. A társáság végül visszakozott.

Az Inter-Operator Nyilvánosan Működő Részvénytársaság végül lemondott arról a tervéről, hogy több mint 600 millió forint névértékű részvényét a Budapesti Értéktőzsdére bevezesse − derül ki a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) határozatából. A nem mindennapi tevékenységet folytató társaság még júliusban kérelmezte a nyilvános kibocsátási tájékoztatójának jóváhagyását. A felügyelet azonban igen szigorú volt, vizsgálata során megállapította, hogy a prospektus a jogszabályi rendelkezéseknek egyáltalán nem felel meg: továbbá szakszerűtlen, célszerűtlen rendelkezéseket is tartalmaz.

A hatóság ezért hiánypótlást kért cégtől, valamint felszólították őket arra, hogy módosítsák vagy egészítsék ki a tájékoztatót, valamint adatokkal, dokumentumokkal mindenképpen támassza alá az ott leírtakat.. Az Inter-Operator először határidő-hosszabbítást kért - mert úgy gondolta az először előírt 30 napos határidő alatt nem tudja elvégezni a feladatot. Végül azonban teljes visszakozásról döntöttek.

A cég egyébként − a honlapján található tájékoztatás szerint − "egy egyedi eszközt fejlesztett, amely az embereket mozgás közben is azzal a lehetőséggel ruházza fel, hogy az általuk elképzelt társat a való világban megtalálják!" (sic). Mefigyelésük szerint ugyanis a web esetében a leglátogatottabb site-ok a hír, illetve társkereső oldalak, az emberek igen nagy hányada társra, "valamiben" partnerre vágyik. Ez keresési tevékenység egyre több embert köt az internethez, mivel attól tartanak, hogy valamit kihagynak, lemaradnak, így nehezen szabadulnak a gép elől.

Ezért fejlesztettek ki egy eszközt, melyet bluetooth-társkeresőnek neveznek. A prototípus érdekessége, hogy egyaránt alkalmas jeladásra, és vételre. Bekapcsoláskor jeladóként (programozott információ - felhasználó által megadott személyiségre jellemző adatok, e.mail cím) és jelvevőként (programozott információ - kívánt társ, partner személyiségre jellemző adatai) funkcionál az eszköz, kb. 50 méter hatótávolsággal (100 méteres körben). Az adott jel bináris (számsor), amelynek az átvitele bluetooth esetében bőven egy másodperc alatti -írják. Az eszköz a vételt (programozott információ) hanggal jelzi, de a hangadás kikapcsolható. Az eszközről a kapott információ (akár több!) bármikor leolvasható, törölhető.

Úgy gondolták, hogy egy ilyen kis pendrive szerű kütyüből sokat lehetne eladni. A honlapon a következő információk érhetők el:
USA kb. 280 millió fő - ~50 millió db
Japán kb. 130 millió fő - ~50 millió db (szeretik az ilyen eszközöket)
EU, Európa, Oroszország ~600 millió fő - ~100 millió db

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #1
    Hehe Sok sikert, ha tenyleg magyar ceg, de vmi komolyabbat is kitalalhattak volna. Mondjuk hutojavitas vagy ilyesmi, amitol porog a gazdasag. :)