SG.hu

Könnyű szexet és pénzes pasikat keresnek a Tinderezők

Egyéjszakás kalandok, kacér nők és gazdag férfiak a legkeresettebbek a magyar online társkeresők között. A hazai tinderezők elsősorban a szexuális kisugárzást és az anyagiakat helyezik előtérbe, amikor randi partnert választanak, de szívesen ismerkednek hírességekkel is, akikről televíziós műsoraik és szerepléseik alapján úgy vélik, már sokat tudnak. Aleska Diamondot és Miskovits Marcit is próbálták már meghódítani az interneten.

Napjainkban fiatalok milliói keresnek társat az interneten és különböző mobilos applikációkon keresztül, akik sokszor egy-egy képet megnézve, illetve rövid levelezést követően azonnal belemennek egy személyes randiba. Később pedig az esetek nagy százalékában meglepetésként éri őket a felismerés, hogy a társkereső oldalon megismert párjuk egyáltalán nem az a jó fej, laza férfi vagy nő, akinek mutatta magát.

Sokan regisztrálnak a társkereső oldalakra könnyű szexet vagy éppen egy jó partinak számító, gazdag férfit keresve – derült ki egy kamuprofilok segítségével végzett hazai kutatásból. Az elemzést végző nő és férfi 6-6 álprofillal regisztrált a Tinderen, kacérnak, titokzatosnak, gazdagnak vagy épp párkapcsolatban élőnek tüntetve fel magát. Az összes profillal 200-200 embert jelöltek be és várták, hogy visszajelöljék őket. Az eredmények azt mutatták, hogy a pasik a kihívó, kacér lányokat kedvelik inkább és a szex az első asszociációjuk a Tinderrel kapcsolatban, a csajok pedig a pénzes pasikat keresik, a magas életszínvonal vonzóbbá teszi a férfit számukra.

"Mi magunk is többször vitatkoztunk azon, hogy a csajoknak számít-e a pénz, a pasik jobban szeretik-e a bevállalós csajokat? Ezért döntöttünk úgy, hogy a marketing és az adatelemzés eszközeit összeolvasztva végzünk egy kísérletet a sztereotípiák megdöntésére vagy igazolására. Az eredmények azt mutatták, a fiatal férfiak elsősorban egyéjszakás kalandokat, a nők pedig tartós kapcsolatokat keresnek az internetes portálon” – mesélték Mészáros Beatrix és Mester Tomi, a Tinder kutatás kivitelezői.

A társkereső és a közösségi oldalakon sokszor hírességek valódi és kamu profiljai is megtalálhatóak, Miskovits Marci, a VIVA műsorvezetője saját bevallása szerint poénból van fenn az egyik népszerű társkereső oldalon. „A 21. században már nem csak az utcán jöhet szembe a nagy Ő. Poénból én magam is regisztráltam ilyen oldalon, hiszen ismert emberként nehezebb ismerkedni, a lányok egyből azonosítanak azzal a képpel, amit tévében látottak alapján kialakítottak rólam. Ha találkozni szeretnének velem, egy kávézásban benne vagyok, de kapcsolatom még sosem alakult ki ebből. Az internetes oldalakon nagyon figyelni kell arra, mit árulunk el magunkról és fontos, hogy kiszűrjük a kamu felhasználókat, az én profilomat is többen meghamisították már” – árulta el Marci.

Aleska Diamond nem híve a netes ismerkedésnek, de ő is kötött már barátságot közösségi oldalakon. „Én élőben szeretem kialakítani a kapcsolataimat, úgy gondolom, egy képnél többre van szükség ahhoz, hogy megismerjük a másikat. A szimpatikus levelekre mindig válaszolok, de csak egy-két esetben fordult elő, hogy élőben is találkoztam valakivel. Azt gondolom, a társkeresés során nem szabad többnek mutatni vagy éppen másnak kiadni magunkat, épp ezért nincs értelme a kamu profiloknak – az én profilképemmel is sok álfelhasználó regisztrál közösségi oldalakon. Szerintem az online kapcsolatfelvétel nagyon felületes, ugyanakkor lehetőséget ad rá, hogy olyan emberek is megismerkedhessenek egymással, akik a valóságban talán sosem találkoznának és azok számára is praktikus lehet, akik csak egyéjszakás kalandot keresnek” – mondta el Aleska.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • dartois83 #4
    Nem is olyan rég a Tinderen még több beszélgetést tudtam kezdeményezni (ehhez kell a másik féltől is "like"), mint a több tucat levéllel egy eléggé ismert és elterjedt, internetes társkeresőn. Ráadásul ingyenes is, szórakozásnak is fel lehet venni, nincs az a kellemetlen visszautasítás-érzés, hogy nem válaszolnak a leveleidre. Más kérdés, hogy többnyire ugyanolyan felhasználók vannak mögötte, semmit sem szabad készpénznek venni...
  • Lapajka #3
    Az a pasi aki most még berzenkedik a prostikra, garantálom hogy 20-30 év múlva már egyáltalán nem fogja bánni hogy vannak, sőt nagyon is hálás lesz nekik. Jó nőhöz az idősebb férfiak többsége, másképp nem jut, ha igénye van rájuk, márpedig tudjuk: nagyon nagyon az ilyen igény...
  • zola2000 #2
    A prostitúció azért volt illegális, mert sokszor a nőket elrabolták, és kényszerítették a dologra ugynevezett "futtatók", ami természetesen nem megengedhető.
    De ha internetes platformokkal normálisan megy a dolog nincs kényszerítés, nincs benne alvilág keze, akkor miért lenne illegális?
  • Amergin #1
    A hölgyek a pinájukért cserébe elvárnak valamit (pénzt), tehát ezek a hölgyek kurvák.
    Ez ma már nem büntetendő, hanem legális. Minden rendben van itt, kérem!
    A zúnijáú bátorítja a szolgáltatások (pénzért pinát) szabad áramlását.
    Viszont lehet, hogy ezután adót is kéne szednie az államnak?
    Cserébe állam bácsi adhatna bárcát a szolgáltatást biztosító hölgyeknek.