Napi Online

Akarja a negyedik mobilcéget a kormány

A kormány szerint tűrhetetlen és tarthatatlan az a helyzet, hogy magyarországi munkabérek ismerete mellett a hazai szolgáltatási díjak mind a régióban, mind pedig Európában az egyik legmagasabbak.

Ez pedig a kormány számára azt jelzi, hogy Magyarországon nem valós a piaci verseny, amit ösztönözni kíván a kabinet. Ezért a kormány bátorít minden új szereplőt a magyarországi távközlési szektorban való megjelenésre − mondta Giró-Szász András kormányszóvivő azt követően, hogy a kabinet megvizsgálta a magyarországi távközlés helyzetét és egy negyedik távközlési cég szerepét.

Azt nem lehet tudni, hogy a kormány miért időzítette tegnapra a témát, s a rövid megszólalásból az sem egyértelmű, hogy ezzel esetleg a negyedik, állami mobil távközlési társaságnak kívánt-e újabb támaszt nyújtani vagy a távközlési szektor más piaci szereplőit akarta magyarországi megjelenésre biztatni. Ez utóbbinak nincs itt az ideje, hisz a folyamatban lévő jogi eljárás miatt egyelőre azt sem lehet tudni, hogy mi lesz az említett állami szereplővel. A 900 MHz-es frekvencia pályázatán részt vevők november közepéig kezdeményezhetnek eljárást a Kúrián, s ez zárhatja le a frekvencia-árverés kapcsán kialakult helyzetet.

Ezt követően vagy útjára indul az állami cég, vagy egy újabb pályázatot ír ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, amelyen aztán vagy indul az állami cég, vagy nem, ahogyan azt sem lehet tudni, hogy a kormány biztatására beszállnának-e a versenybe új piaci szereplők. Mindenesetre a legutóbbi tenderen nem sokan tolongtak, ami viszont a kormány megítélésével ellentétben azt jelezheti, hogy a piaci szereplők szerint elég szoros a verseny, így nem érdemes a magyar piacra lépni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #3
    Nem teljesen. A mobilcegeknek (is) ma Magyarorszagon piszkosul nagy profitja van, ami forintot egy az egyben be is valtanak devizara.
  • atys2 #2
    Szerintem meg inkább azon kellene elgondolkodni, hogy miért is ilyen drága nálunk a mobiltelefon. Talán tudatosan tartják magasan az árakat és kartellezés áll a háttérben?
  • regregre #1
    A hülyéje...már elnézést a kifejezésért csak sok már nekem ez az állandó süket duma...ki rakott még most is adót a mobilcégekre akik rárakták a népre, még szép hogy a kormány, az a kormány aki szerint "szerint tűrhetetlen és tarthatatlan az a helyzet" stb.
    Nem hibáztatom a mobilcégeket sem, két lehetőségük van, vagy elengedik az alkalmazottakat hogy rajtuk spóroljanak amiből munkanélküliség lesz vagy ráterhelik a népre, így meértem őket is...
    Ennek az "állami mobilcég" dolognak pedig nagyon "kémkedés a nép után" szaga van...