Gyurkity Péter

Új Nexus, kibővül a Surface család

A Microsoft saját új eszközök piacra dobását segítené elő egy új partner révén, míg a Google az Android 4.2 és a soron következő Nexus készülék bemutatójára készül, pletykáktól körülvéve.

A múlt héten több forrás is megemlítette a címben szereplő két család várható kibővítését, amelyre hamarosan sor kerülne, a Google fejlesztői azonban cáfolták a Nexus kiterjesztéséről, valamint az új verzió részleteiről szóló értesülést, de a Microsoft esetében valósnak tűnik az egyetlen új partnert említő hír. Az eredeti változat szerint az Android 4.2 kisebb frissítésként érkezne, a Key Lime Pie kódnév alatt. A Nexus program kibővítése révén eközben olyan nagy nevek dobnának piacra saját, azonos nevű megoldásokat, mint az LG, a Samsung, a Sony, valamint a HTC. Ezen az Android főfejlesztője később jót mulatott, jelezte, hogy szó sincs erről, ám a hír egy részlete legalább biztosnak tűnik.

Az LG ugyanis Optimus G Nexus néven mutatja be saját fejlesztését, még novemberben, egyazon sajtótájékoztató keretében (itt rántják majd le a leplet a 4.2-es verzióról, amelynek neve és részletei tehát továbbra sem ismertek). Ez a telefon négymagos, 1,5 GHz-en futó Qualcomm Snapdragon S4 Pro chipet tartalmaz, amelyet 4,7 hüvelykes kijelző, 2 GB RAM, 13 megapixeles kamera, valamint egy elülső 1,3 megapixeles kamera egészít ki.

Tajvani források szerint viszont a Microsoft valóban komoly bővítésre készül a Surface esetében. A napokban ismét felmerült, hogy a cég saját okostelefon piacra dobását tervezi, most azonban arról olvashatunk, hogy a Pegatron gyártaná le ezen készülékeket, amelyek természetesen a Windows Phone 8 követelményeinek megfelelve jelennének meg. Amennyiben beigazolódik az értesülés, ez újabb ütközőfelületet nyithat a Microsoft és meglévő partnerei között, akik ugyanezen piaci szegmenst igyekeznek lefedni saját megoldásaikkal.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!