MTI

A rendőrség "lájkolásával" buktatta le párját

A rendőrség Facebook-oldalának "lájkolásával" buktatta le körözött párját egy nő az Egyesült Államokban.

A 29 éves férfit szexuális bűntett miatt kereste a rendőrség, amely azt is tudta, hogyan hívják a barátnőjét. A marylandi férfi Virginiában rejtőzködött 22 éves barátnőjével, aki a Facebook közösségi portálon - nem tudni, miért, feltehetően viccből - rákattintott a helyi rendőrség oldalán a "tetszik" feliratocskára. Tazewell megye rendőrsége kapta az elismerést, amely ritka lehet, mert rögvest felfigyelt rá. A rendőrség informatikusai könnyedén visszakövették, hogy hol "lájkolta" őket "rajongójuk", majd pedig elfogták a barátját. A férfi ezek után feltehetően kevésbé "lájkolja" barátnőjét, de valószínűleg a nő sem lehet túlságosan kibékülve önmagával, mivel bűnpártolás miatt eljárás indulhat ellene.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • fergusonpapa #6
    istenem... nem kértek ki adatokat, csak éppen oldal adminként láttod ki lájkolta az oldalad.. nem lenétek ekkora anti facebook-osok nem beszélnétek sületlenséget.
  • Cat #5
    Volt komoly gyanú, a nő profiljának fotói között ott volt egy körözött bűnöző.

    Major (Harold) Heatley looks at the page regularly, and when he saw that she had pressed the like button, he looked at the photos on her page, and thought the male she was pictured with might have been the person Maryland authorities were looking for. “Major Heatley emailed a photograph of the male subject to Maryland, and they responded back that he was the fugitive they were searching for,” Hieatt said. “We were able to trace her post back to her home. We felt that he was in hiding there with her so several deputies went to her residence.”

    http://bdtonline.com/local/x2056647583/-Like-button-leads-to-obstruction-of-justice-charge
  • Tetsuo #4
    Csak ugy - mert kivancsi egy rendor, ki lajkolta - nem adjak ki az adatokat.
    Ahhoz engedely kell, ahhoz meg komoly gyanu.
  • Cat #3
    nem a facebook segítsége kell nekik, hanem az internetszolgáltatóé, annak pedig kötelező kiadnia az adatokat.
  • end3 #2
    A Facebook csak egy cég, aki naponta "magára" szabadítja az egész világ bűnözőit is. Mivel a bűnüldöző szerveknek vannak jó nyilvántartásai, így a a Facebook szorul a FBI, CIA, stb. segítségére, nem fordítva. (Van ott az adminok között több "székük" is amire "virtuálisan" leülhetnek, amikor akarnak....!)
  • moretta #1
    "A rendőrség informatikusai könnyedén visszakövették, hogy hol "lájkolta" őket "rajongójuk", majd pedig elfogták a barátját."

    Ha valaki lájkol egy facebok oldalt, akkor lehet az bármilyen informatikus, de a Facebook segítsége nélkül NEM tudja meg hogy honnan lájkolta őket! Hülyeség, kamu, fake!