Napi Online

Mindent táblagépeire tesz az Amazon

Nagy tervei vannak az Amazon.com internetes áruháznak új Kindle táblaszámítógépeivel: a cég növelni akarja részesedését a táblagépek brutálisan kompetitív piacán.

A vállalat szűk egy évvel ezelőtt állt el a Kindle 199 dollárba kerülő korábbi változatával, amely az Amazon közlése szerint mind egy szálig elfogyott. Elemzők szerint a raktárak kisöprésével az újdonságnak csináltak helyet. Azt nem árulják el, mennyi Kindle talált gazdára, a Barclays Capital becslése szerint azonban tavaly november és idén június között hétmilliót értékesíthettek a termékből. Ezzel az amerikai piacon 22, a nemzetközin ötszázalékos részesedést ért el az Amazon tabletje.

A vállalat az olcsósággal akar hódítani: a gépeken hajszálvékony profitot érhet el vagy esetleg még annyit sem, a nyereséget attól reméli, hogy a felhasználók az internetes áruház virtuális polcairól töltik le a Kindle-jükön nézett, hallgatott, olvasott tartalmakat. A kétszáz dollár fele annak, amit az Apple kér legolcsóbb iPadjéért, viszont a Kindle nem rendelkezik kamerával és csak Wi-Fi-kapcsolaton keresztül lehet vele az internetre kapcsolódni. Az új változat várhatóan orvosol néhányat a gép hiányosságai közül − az elektronikus olvasókönyv funkciót átveheti tőle egy nagyon fapados, fekete-fehér képernyővel rendelkező, ám csak 80 dollárba kerülő Kindle-változat.

A piacot viszont nehéz lesz letarolni. A Google szintén 200 dollárért kínálja Nexus-7 táblagépét, amely erősebb processzorral rendelkezik, mint a Kindle Fire. A Microsoft októbertől kezdi árulni Surface névre hallgató gépét és piaci pletykák szerint az Apple is tervezi egy kisebb és talán olcsóbb iPad piacra dobását.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!