Gyurkity Péter

Négymagos Lenovo, korai Nokia-rajt

A Lenovo bemutatta saját négymagos okostelefonját, eközben pedig egyre több jel mutat arra, hogy a Nokia és a Microsoft már szeptember elején debütáltatják a Windows Phone 8 alatt futó első készülékeket.

A kínai gyártó újdonságáról ezúttal is távol-keleti források számoltak be elsőként, tudtunkra adva, hogy a négymagos készülék meglehetősen kellemes egyéb jellemzőkkel jelenik meg a piacon. A cég komoly terveket szövöget az idei évre vonatkozóan, szélesítenék a kínálatot és ezzel egy időben növelnék saját piaci részesedésüket is.

A hír szerint a LePhone K860 a Samsung négymagos Exynos 4412 processzora köré épül, amelyet 1 GB RAM, egy 5 hüvelykes, 1280 x 720 pixel felbontást támogató érintőképernyő, hátoldali 8 megapixeles kamera, valamint a szoftveres oldalon az Android 4.0-ás verziója egészít ki. A pontos ár és megjelenési dátum egyelőre nem ismert, ám az biztos, hogy a cég további hasonló példányokat mutat majd be a nagyközönség előtt, hiszen míg a második negyedévben globális szinten összesen 6,8 millió okostelefont szállítottak le (ebből 5 milliót Kínában), a piac 11,1 százalékát megszerezve ezzel, az idei évben 40 különböző modellre építenének, nem kevesebb mint 20 millió példányban - olyan partnerek bevonásával, mint a Compal, a Wistron, valamint a Foxconn.


Lenovo LePhone K860

Már több lap is spekulál a Windows Phone 8 szoftvert támogató első készülékek valószínű megjelenési dátumával kapcsolatban, egyre több jel mutat azonban arra, hogy erre szeptember első hetében sor kerülhet, természetesen a Microsoft és a Nokia jóvoltából. A finn gyártó szeptember 5-én nyitja meg a Nokia World rendezvényt Helsinkiben, ezzel egy időben azonban egy New York-i sajtótájékoztatóra készülnek, mégpedig a szoftvercéggel közösen, a reggeli órákban, kifejezetten a Lumia telefonokra koncentrálva. Ebből többen arra következtetnek, hogy a partnerek Észak-Amerikában és Európában egyszerre rántanák le a leplet az első WP8-telefonokról, amitől a korábbi lendület visszanyerését remélik.

Az első meghívókat már kiküldték a sajtó képviselőinek, nagyjából három hét múlva pedig kiderül, hogy mivel is készültek a rajtra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!