Berta Sándor

Sem a Lenovo, sem a HP nem aggódik a Surface miatt

Úgy tűnik, hogy az Acerrel ellentétben a többi hardvergyártó közel sem tart a Microsoft új táblagépeitől, legalábbis ez derül ki a Lenovo és a Hewlett-Packard képviselőinek szavaiból.

A legfrissebb üzleti eredmények kapcsán tartott konferencia-beszélgetés során Yuan Yuanqing, a Lenovo vezérigazgatója kijelentette, hogy a Microsoft a táblapiacon a hardverek tekintetében csak a számos szereplő egyikének számít. Az üzletember hozzátette: biztos abban, hogy a Lenovo lényegesen jobb hardvereket tud gyártani, mint a vetélytársaik, beleértve a Microsoftot is.

Hasonlóan magabiztosan nyilatkozott John Solomon, a Hewlett-Packard menedzsere. Közölte, hogy egyáltalán nem tekintenek fenyegetésként a Surface tábla PC-kre és a saját Windows 8-as táblagépeik különböznek annyira a redmondi cég eszközeitől, hogy sikeresek legyenek.


Solomon szerint a Microsoft a Surface táblák piacra dobásával csupán azt akarta megmutatni, hogy mi mindent lehet megvalósítani ezen a piacon. A HP és a Microsoft közötti kapcsolat az új termékcsalád bejelentése miatt nem változott meg, sőt, a Hewlett-Packard támogatja a redmondi konszern szerepvállalását, mert azt egy nagyszerű dolognak tartja. A menedzser hangsúlyozta, hogy a HP a jövőben a birtokában lévő "egyedülálló szellemi tulajdonra" akar építeni és hamarosan nyilvánosságra hozza majd a Windows 8-as termékeinek pontos specifikációit.

J. T. Wang, az Acer első embere augusztus elején élesen kritizálta a Microsoftot, mert a Surface tábla PC-k kifejlesztésével "negatívan befolyásolja a globális ökorendszert" és gyakorlatilag a korábbi OEM-partnerei közvetlen vetélytársává vált. A menedzser azonban nemrég módosította az álláspontját, s kiállt a Windows 8 operációs rendszer és az azt futtató tábla PC-k mellett.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • errorista #79
    ?
  • lordsithlord #78
    Értelmi szinted ismét megmutattad, kisgyerek...

    Jut eszembe, még mindig várom tőled azt az elérhetőséget a Tisztaszoftver programhoz, ha már olyan nagy szájjal erősítgetted, hogy működik az a program...

    Javaslom, ha ez a szinted, menj le inkább a játszótérre és játssz a saját korosztályoddal, ne a fórumokat szemeteld...
  • hurkaur #77
    Mar tudjuk, nem irtak ujra a kernelt. Ezt csak te almodtad.
  • errorista #76
    milyen teljesen uj hadvereszkozok. miert en nezze utana? mi a faszert kiabalsz?miert nem mesz es vered meg aki nem hiszi a hazugsagaid?
  • errorista #75
    te meg fasz vagy ha azt hiszed barki beszopja ha azt hazudod uj kernelt irtak a ht meg a 64 bit meg az erintokepernyo miatt.
  • lordsithlord #74
    Egyszerű a képlet: októberben lesz a legközelebbi MS Windows 8 rendezvény Budapesten (az MS Roadshow akkor ér oda), ott meg lehet tudni, hogy akkor most mi is az igazság, új a kernel vagy csak újra értelmezett.
  • lordsithlord #73
    Öregem, szint az megvan...

    Ez csak a CPU-k fejlődése volt, ezek mellett természetesen ott az adattárolók fejlődése, a memóriák fejlődése, a teljesen új hardvereszközök (amik még 10 éve sehol nem voltak), és még sorolhatnám, mennyi fejlődés volt a technikában.

    De tudod mit, teszek egy egyszerű javaslatot: nézd meg, mi voltr 2001-2002 tájékán a csúcs hardver, aztán nézd meg, hogy azóta mi minden fejlődött, miből jött ki TELJESEN ÚJ technológia. Ha még így se érted, hogy miről beszélek, akkor reménytelen eset vagy...
  • errorista #72
    ez mind 10 év alatt? hát ez hihetetlen! HT és 64 bit. az alapoktól újra kell írni mindent.
  • hurkaur #71
    Tehat nem irtak ujra a kernelt.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_NT
  • lordsithlord #70
    Az új alapelvek egy dolog, attól még nem feltétlenül elavult valami, hogy régebbi elveket követ.

    A probléma ott indul, hogy hiába az optimalizálás, túlé sok új technológia jött ki ezalatt az idő alatt. Elég csak a procikat nézni: a kernel elkészítése óta kijött a 64 bites proci, a HT-s proci, a többmagos proci, és ha csak a legutóbbi fejlesztéseket nézem, az új technológiájú Sandy Bridge és Ivy Bridge proci. Ezeknek a támogatása mind belekerült egy-egy új résszel a kernelbe. Ezzel a toldozgatással-foltozgatással viszont van egy komoly probléma: egy idő után a kernel nehézkes lesz, ettől maga a rendszer lelassul, akadozik. Minden új oprendszerrel nekiállnak az újabb és újabb optimalizálásnak, de ez halottnak a csók, olyan, mintha egy árvizet vödörrel akarnánk visszamerni a a folyómederbe. Ideig-óráig vannak megoldások, de ezek ellenére is a rendszer szépen lassan lassul. Csak egy példa: XP simán, mindenféle javítópack nélkül egy 2,4-es gépen, 1 giga ramnál betölt 1 perc alatt. Ugyanezen a gépen a mai összes frissítéssel (semmi más nincs rajta, csak a driverek és a frissítések) már több, mint 2 perc alatt tölt be. Vista-t hagyjuk, az egy alapon eltolt optimalizálás volt, soha nem ment rendesen. Win7 alapesetben, nulla frissítéssel ugyanezen gépen betölt 1,5 perc alatt. Rárakod az összes frissítést és ez az idő majdnem 3 perc lesz.

    Ez pontosan azt agyon barkácsolás eredménye. Hiába volt anno ultramodern, forradalmi a kernel, 10 év alatt rengeteg technikai fejlődés jött ki, amiknek a kezelését mind mind bele kellett építeni.

    Emellett valóban, maguk a programozási technikák és technológiák is változtak. Egészen más követelményeknek kellett megfelelnie anno 10 éve egy kernelnek és más a követelmény ma. Ez részben a programozási technikák fejlődéséből, részben a hardverek fejlődéséből adódik.

    Összegezve, ha megnézzük, mennyi változás volt az elmúlt 10 évben, elég gyorsan megérthető, miért is kellett egy vadonatúj kernel a Win8 alá.