Berta Sándor

10 000 szakember cserél véleményt a technikai trendekről

Nem résztvevőknek, hanem campuserosoknak nevezik magukat azok a programozók, bloggerek és feltalálók, akik augusztus 21. és 26. között ellátogatnak a berlini Campus Party nevű konferenciára.

Az első Campus Party-t 1997-ben Spanyolországban rendezték meg és 250-en vettek részt rajta. Tavaly Mexikóban viszont már 7000 szakember jelent meg az egyre fontosabbnak számító eseményen. A berlini konferenciára a Tempelhof repülőtéren kerül sor és a szervezők 10 000 IT-szakembert, valamint több neves előadót is várnak. "Azért döntöttünk úgy, hogy Berlinbe hozzuk a rendezvényt, mert a város Európa központjában fekszik. Így lehetővé válik, hogy a kontinens minden részéből idejöhessenek az emberek" - közölte Paco Ragageles, a Campus Party egyik életre hívója.

Programozók, játékosok, bloggerek és feltalálók indulnak el hamarosan a német fővárosba, ahol több mint 600 órányi előadást hallgathatnak majd meg. Az előadások számos területet érintenek, melyek között van a csillagászat, a robotika, a hardverek, a hackelés, a modding, a bio- és a nanotechnológia, a dizájn, a fényképészet, a videó, a zene, a közösségi média, a blogok, a fejlesztés, a szabad szoftverek, az operációs rendszerek, a biztonság, a hálózatok és a játékok.

Az előadók között megtalálható Paulo Coelho író, Sir Tim Berners-Lee, a World Wide Web atyja; John "Maddog" Hall, a Linux International alapítója és Paul Mockapetris, a Domain Name System feltalálója. A rendezvény fővédnöke az Európai Unió és Neelie Kroes európai uniós biztos, míg a főszervező és főtámogató a Telefónica. A szponzorok között megtalálható az O2, az Európai Bizottság, az IBERIA légitársaság és a Hewlett-Packard, továbbá német, spanyol, olasz, litván, portugál, máltai, lett, szlovén, román és belgiumi egyetemek. Németország mellett idén még Brazíliában, Kolumbiában, Mexikóban, Peruban, Ecuadorban és Spanyolországban lesz Campus Party.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!