50
  • cateran
    #50
    Sajnos eleg rossz osszehasonlitas. Felsokategoriat hasonlitasz ossze 1 teljesen mas szinttel (az nem lep meg, hogy bologatnak rad:D)
    Helyesen: Ferrari top modell vs Porsche top modell vs Lamborghini top modell...Melyik a jobb? A Ferrari fanok szerint a Ferrari, a Porsche fanok szerint a Porsche, a Lamborghini fanok szerint a Lamborghini...Termeszetesen nem tokegyformak, termeszetesen van amiben az egyik erosebb, mint a masik, de a fanok vakok es hulyek....remelem ertheto:P
  • narumon
    #49
    2db :)
  • zaki
    #48
    10 ajtó? milyen suzuki az? :D
  • narumon
    #47
    Örülök, hogy valaki érti mit próbálunk elmondani, de ne izgulj mindjárt megkapod, hogy aki nem a 2 szuzukit választja az hülye és sznob :)
  • M2 #46
    Azt én is remélem, hogy a pc féle moduláris, alkatrészekből felépülő gépek rendszere soha nem fog kihalni.

    De a piaci trendek arra mutatnak, hogy csak a hobbisták rendszere lesz (mint mondjuk a csöves erősítő), hétköznapi emberek választanak más platformot, igényük szerint (okostelefon, tablet, e-reader, konzol, smart-tv).
  • EnxTheOne
    #45
    Én pc-t használok, azért mert:
    -Uj imac nekem tul drága
    -Gépet csak net/film/játékra használom


    Szerintem aki felsö kategoriás terméket vesz legyen akár apple, vagy akármelyik másik márka nem számit annyira az ár.

    Pl. egy ferrari kb 100 millio forint.
    stats:
    -300 km/h
    -2 ajto
    -2 személyes
    -fél literes csomagtér
    -30 liter/100 km

    Ellenben 8 millió forintért kapok 2 db suzukit:
    stats:
    -10 ajto
    -10 személy
    -8 liter/100 km
    -360 km/h
    -rohadt nagy csomagtér
    -olcso alkatrészek

    Nektek melyik kéne? :D


    A legfontosabb ,
    az imacet a többi all in one gépekhez kéne hasonlitani, abbol van lenovo, lg, sony meg vagy ezer féle. Azok is hasonlo árban vannak, az összes ronda amit eddig láttam (kivéve egy lg), és hardware szempontbol jobb ezeknél az apple.
  • bino512
    #44
    eljárt a pc felett az idő xD amig élek nekem pc-m lesz mert azt lehet használni BÁRMIRE és nincsenek kötöttségek. És igen szeretem én összeválogatni hogy mi mennyen bele... nehogy már megmondják nekem h mi a "legjobb" elkérjenek érte 3x-4x annyi pénzt.
    Másrészről soha nem jár el felettük az idő.. mert egy cégnél sem lesz az hogy minél csili vilibb gép kell mert azon fognak fejleszteni.. mint ahogy az előbb már leírtam ;) lényeg : ÁR / ÉRTÉK / HASZNÁLHATÓSÁG
  • bino512
    #43
    nem megbizható XDDDDDDDDDD érdekes egy normális szoftverfejlesztő meg játékfejlesztő vagy outsorce modellező cégnél sincsen mac XD
  • narumon
    #42
    Ugyanmár! Nem fogják megérteni. Az itteni emberek szerint a tökéletes válsztás csak a legolcsóbb legerősebb hardver lehet....
  • Macc
    #41
    Azt elfelejtik egyesek, hogy aki mini-t vesz, annak nyilvan nem azok a szempontjai vasarlasnal, minr annak aki egy ilyen olcsobb es erosebb (wines vagy linuxos) gepet venne inkabb:
    - OS X
    - kicsi, halk
    - jol nez ki

    Szoval mindenkinek masok az igenyei, es ezert nem hulyebb, vagy buzibb. Eleg korlatolt dolog igy gondolni. Meg ennyi frusztralt embert mint itt, vicc ahogy kommenteles indult, kivancsi lennek egy pszichologus velemenyere:)
  • Papichulo
    #40
    "180 gurigáért olyan gépet össze lehet rakni ami fossá alázza..:)"

    En ugy tudtam, hogy a guriga az milliot jelent, de ez most lenyegtelen...

    Viszont szomoru, hogy mar most elfelejtetted, hogy mit mondtal, segitek: "Közel negyedannyiba kerül egy hasonló teljesítményű pc,mint egy adott Mac tipus.."

    Magyarul az allitod, hogy ugyanilyen gepet te tudsz venni 45 ezer forintert. Legyszives mutass ennyiert brand gepet, ami minimum hasonlo teljesitmennyel bir.

    Nem fogsz tudni, mivel hulyeseget beszeltel...

    Az meg, hogy te hogyan jutottal az Apple-tol Izraelig, azt mar csak te tudod... de egy tanacsom van, az alufolia sisakot meg veletlen se vedd le a fejedrol, mert nagy veszelyek leselkednek rad ;)
  • cateran
    #39
    Atyaursiten....azt tudtad, hogy kaphato 5 cm-nel hosszabb kabel is, amivel osszekotheto a videokartya es a monitor? Nem fogod elhinni, de a monitort en is az asztalon tartom, a desktopot viszont -horribile dictu- az asztal mellett a foldon. Tudod, ugy a tobbi kabel (tap, eger, billentyuzet, mert nem csipem a wireless cuccokat az asztali gepnel) nem annyira zavaro.De meg amikor laptopom volt a tv-re kotve, meg az is az asztal also reszen volt osszecsukva, mert mi a fenenek foglaljon feleslegesen hasznos feluletet?
    De ez egyeni szoc problema amugy:D
  • M2 #38
    "mi a fenenek kell 1 szamitogepet az asztalon tartani?"

    Mert szintén ott van az egyetlen periféria, amihez még kábellel kell csatlakoztatni, gyengébbek kedvéért: a monitor, és mert ott könnyen el lehet érni ha bármit ideiglenesen be kell dugni. Hol máshol van értelmes helye? Lábadnál, hogy rugdoshasd mikor lassú a Windows?
  • cateran
    #37
    Nem igazan ertelek...erolteted, hogy igy meg ugy kell kineznie az asztalon...mi a fenenek kell 1 szamitogepet az asztalon tartani?"Na jó, de ezt a pc-házat nézegetnéd szívesebben az asztalodon, vagy a Mac Minit? :-)"
    Masreszt ott a konfig a 34-esben, jobb mint a mini, olcsobb mint a mini, mi a faxt akarsz meg?:P
  • M2 #36
    Szóval én az azonos áron való alázást várom, de azért a ma elvárható ergonómia szint meglegyen: nézzen ki valahogy (stílus), ne legyen bőrönd méretű (méret), ne akarjon az ezer ventilátorával felszállni (zaj), ne kelljen már neki külön bútort vásárolni, ne aludjanak ki a lámpák, mikor bekapcsolom (fogyasztás).

    Vannak pc összeállítások, amik ugyanezt tudják, csak semmivel nem olcsóbbak.
  • M2 #35
    Innen indultunk: "180 gurigáért olyan gépet össze lehet rakni ami fossá alázza..:)"

    Persze, amennyiben a múlt századi módon indulunk neki, hogy kell egy számítógép asztal, amibe befér a pc-toronyház, lehetőleg rejtve, mert csúnya és zajos. Meg a kábeleknek is kell lyuk és kötegelő, mert valahol el kell vezetni. Ja és a desktop gépbe kell 20 terra hely, mert azon néz a család filmeket is. Nem beszélve a közepesen erős videokártyáról (50-70 ezer forint), mert játszani is ezen fogunk! LOL! Mennyire eljárt ez fölött az idő, de úgy látszik nem mindenkinél.
  • cateran
    #34
    Bocsi, de a keres az volt, hogy hozzak ki jobbat az adott arbol..ez sikerult (tobbe-kevesbe) mas kerdes, hogy megeri-e? Azt az asztali temat nem nagyon ertem...minek kell a szamitogepet az asztalon tartani? Nem azert hivjak desktopnak, mert kotelezo az asztal tetejen tarolni.De amugy egyetertek, a merete nagy tulsagosan is 1 htpcnek (nem is igazan ertem mi a lofuttynek voltak ilyen hazak a weboldalon, ennyibol veszek 1 full normal desktop konfigot es elfektetem....)
    Masreszt meg ha az a kerdes, hogy mac mini konfigot lehet-e olcsobban kihozni, akkor a valasz igen...Tehat ez igy kicsit invalid vita, mert igy nem nyerhetek sosem:D Vagy jobb lesz es jon az erv: nem eri meg, mert nincs szamottevo kulonbseg vagy azonos szintu, akkor meg jon, hogy semmiben sem jobb...:D
    Mindenesetre 1 mac mini konfig
    Case
    PCS Hush! Silent Mini-ITX Case + 60W PSU
    Processor (CPU)
    IntelŸ Core™i5 Dual Core Processor i5-3470T (2.9GHz) 3MB Cache
    Motherboard
    ASUSŸ P8H61-I: Mini-ITX, LG1155, USB 3.0, SATA 3GBs
    Memory (RAM)
    2GB SAMSUNG DUAL-DDR3 1333MHz (1 x 2GB)
    Graphics Card
    INTELŸ HD GRAPHICS MEDIA ACCELERATOR 2500
    Memory - 1st Hard Disk
    500GB SEAGATE MOMENTUS XT HYBRID, SATA 3 Gb/s, (7200rpm)
    1st DVD/BLU-RAY Drive
    SONY BC-5550H 4x BLURAY COMBO DRIVE & CYBERLINK SOFTWARE (£59)
    Sound Card
    ONBOARD 6 CHANNEL (5.1) HIGH DEF AUDIO (AS STANDARD)
    Network Facilities
    10/100/1000 GIGABIT LAN PORT - AS STANDARD ON ALL PCs
    USB Options
    2 x USB 3.0 PORTS + 4 x USB 2.0 PORTS AS STANDARD
    Operating System
    Genuine Windows Home Server 2011 64 Bit - inc DVD & Licence (£35)

    Ez igy £502 tokkal-vonoval es meretben mar csak kicsit nagyobb mint a mini (225mmx76mm193mm)
  • M2 #33
    Na jó, de ezt a pc-házat nézegetnéd szívesebben az asztalodon, vagy a Mac Minit? :-) Arról nem is beszélve, ha hirtelen mobilnak kell vele lenni, mondjuk 2 hét a rokonoknál de meló miatt kellene párszor, egy pc-ház nem az a tatyóba bedobós fajta.

    Az erősebb hw meg messze nem az odaverős fajta, nagyjából semmivel sem éreznéd gyorsabbnak a gépet. Árban ugyanott vagyunk és nem értünk el egy csomó plusz szolgáltatást és extrát, amit az OSX nyújt.
  • Landro
    #32
    Miért akarnának a perzsák izraeli mac-et venni?
  • woar
    #31
    Én viszont, most trollkodni fogok. Kedves minden almaszemüveget hordó egyénnek, akik állítják, a mac megbízhatóbb, jobb, gyorsabb és hatékonyabb:



    Vagy szorítkozzunk a multimédiára? Már a pixar is linux szervereket használ. katt

    Tehát videó kiesett. Stúdióról nem tudok érdemben nyilatkozni, kb kettőt ismerek személyesen. Anekdota: az egyik haldoklik, a másik nem. Találós kérdés, melyikben ragaszkodnak ész nélkül a mac-hez?
  • blasko1990
    #30
    Ha látok egy alma cikkett , rögtön görgetek a commentekhez , nagyokat lehet szakadni :D Nem fogok egyik mellett semérvelni , mert a winfosoknak az összes almás egy burzsuly nem dolgozó homokos , az ifosoknak pedig minden win-s "nagyon kultúráltan hozzászóló user" egy tragacs elött görnyedő troll aki arra megy el ha a fikáját rászórhatja a világhálóra. Azt mondjátok meg nekem , hogy miért fáj az embereknek ha valaki drágább gépet vesz? Mert teljesen mindegy , hogy mit veszel , én úgy tudtam , hogy az a fontos , hogy elégedettek legyünk vele. Valahogy sose éreztem késztetést arra , hogy azzal foglalkozzak , hogy a másiknak milyen cucca van , vagy azt fikázzam ,mert mindenkinek más és más termék elégíti ki az elvárásait. Na ezért meg fogtok kövezni , de az esetek többségében akkor zavarja az embert az , hogy a másik személynek milyen cuccai vanak , ha ő olyat olyat szeretne magának tudni. A pénz meg nagyon relatív , egy 800k-s nettó kereset esetében a 350k-s notebook nem nagy pénz , de egy 100k-nsnál már igen. A pénztárcánkhoz kell igazítani az ígenyeinket , én se fogok álmodozni egy 800k-s MacBook PRO-ról ha vagy 8 hónap lenne míg megkeresném diákként rá a pénzt , és nem is fáj hogy nincs. De a trollság nagyobb divat mint az iPhone.
  • cateran
    #29
    Most kivetelesen nem flamelni vagy trollkodni szeretnek, de ez a "mac majdnem minden profi hangstudioban" mara felig-meddig urban legend. Igaz volt valamikor 15 evvel ezelott, de ma mar messze nem. Egesz egyszeruen mert hiaba jo az Apple software minosege, ha a kinalat amugy karcsu es raadasul az alap meg draga is.
    Marmint nem arrol van szo, hogy a kutya se hasznalna macet, mert nem igy van, de mar messze nem annyira egyeduralkodo ezen a teruleten, mint valaha volt.

    M2:
    Case
    Silverstone GD05B Black Brushed Aluminium Case + 450W PSU
    Processor (CPU)
    IntelŸ Core™i5 Quad Core Processor i5-3450S (2.8GHz) 6MB Cache
    Motherboard
    ASUSŸ P8H61-MX: uATX, USB 3.0, SATA 3.0Gb/s
    Memory (RAM)
    4GB SAMSUNG DUAL-DDR3 1333MHz (2 X 2GB)
    Graphics Card
    1GB NVIDIA GEFORCE GT 610 - DVI,HDMI,VGA - 3D Vision Ready
    Memory - 1st Hard Disk
    500GB SEAGATE MOMENTUS XT HYBRID, SATA 3 Gb/s, (7200rpm)
    Sound Card
    ONBOARD 8 CHANNEL (7.1) HIGH DEF AUDIO (AS STANDARD)
    Network Facilities
    10/100/1000 GIGABIT LAN PORT - AS STANDARD ON ALL PCs
    USB Options
    2 x USB 3.0 PORTS + 4 x USB 2.0 PORTS AS STANDARD
    Operating System
    NO OPERATING SYSTEM REQUIRED

    Ez igy £488 adoval es szallitassal egyutt, Win 7 home hozzacsapva (ha nem jo a linux)£573, A Mac mini £529-rol indul es gyengebb proci, hdd, memoria, grafikus kartya..Az operacios rendszer nem igazan er osszehasonlitani (hands down, softwareben az Apple kurva jo, akkor is, ha limitalt mennyisegu konfigra kell optimalizalnia, szemben a winnel vagy linuxszal)A jobban nez ki az asztalon szubjektiv, a halkabbrol meg nem tudok nyilatkozni:)
    Ja igen, meret:170 mm x 430 mm x 430 mm vagyis joval nagyobb mint a Mac. nagyobb. ebben nem lehet versenyre kelni vele vagy melyebb kutatast igenyel:D (oszinten szolva nem doltem el az altalam nezett webshop hazaitol, kurva nagynak talaltam oket, vegulis mint 1 normal desktop haz, csak elfektetve:S)
    Szoval kivetelesen ismet nem fikazom az Applet,bar a mac mini ar/teljesitmeny aranyatol nem doltem el, de figyelembe veve, hogy milyen kis helyre zsufoltak be a dolgokat, nem rossz.
  • M2 #28
    "180 gurigáért olyan gépet össze lehet rakni ami fossá alázza..:)"

    Nonono! Rakj össze nekem olyan gépet ami:
    - kisebb,
    - halkabb,
    - jobban néz ki az asztalon,
    - jobb az operációs rendszere,
    - és ha már alázza, legyen benne jobb proci, több memória, minimum ssd és hdd egyben, valami közepesnél jobb videókártya ...stb.

    Várom a reális ötletet, kezdjük a ház+táppal.
  • Skynet
    #27
    http://store.apple.com/hu/browse/home/shop_mac/family/mac_mini

    180 gurigáért olyan gépet össze lehet rakni ami fossá alázza..:)

    A perzsákat Izrael baxogatja kéz a kézben az Izrael által irányított USA-val... Nem gond ha tudatlan is vagy.:)

    coolboy: Otthonról volt szó nem profi hangstúdióról.

    Az pedig továbbra is áll:
    Mitől kerül közel HÁROMSZOR annyiba Mac-be ugyan az a teljesítményű hardware,mint pc-be???:) Lásd pl 5770-es radeon...:)
    Ennyit erről birkákok.:)
  • Sir Ny
    #26
    Nem olvasol almablogot? Öreg hiba. Ha fikázni akarod az almát muszáj lenne pedig. Nem arról van szó, hogy Iránban nincs alma márkabolt. De még csak nem is a perzsák, hanem az amerikaiak diszriminálása a gond. Linket meg nem adok, almablogon fennvan.
  • narumon
    #25
    Én a videóval vagyok így. Pc-n vágok Adobe Premierrel, de nemrég havernál voltunk aki Final Cut Pro-val dolgozik egy MAC-en ami papíron gyengébb mint az én szedett-vedett windowsom, mégis sokkal jobban dolgozott a gépe. Az egész tök símán futott (nem tudom másként mondani) ez engem is nagyon elgondolkodtat egy Mac beszerzésén. Ez van amikor rá van optimalizálva a szoftver a hardverre....
  • coolbboy83
    #24
    Profi hangstudiókban nem lehet PC meg Windows, mert kurvára nem megbízható, az összes komolyabb audio hardware gyártó nem ajánlja... Még lenne megoldás, Windows-ra, csakhogy kurvára nem megbízható az audio engine benne...
    Linux ??? Arra meg nincs Pro alkalmazás !!!
    Az egyetlen komolyabb DAW ott az Ardour, ami az 1999-es Cubase verzio szintjét sem hozza...

    Nem is tudtam, hogy hogy tiltja az Apple a perzsákat :-)főleg miután a törököknél is van Apple márkabolt.... az hogy Irán szerű helyeken nincs, az leginkább az ottani politikai rezsim dolga.



    Kösz, de nem probléma, hogy Mac van otthon !!
  • Alexease
    #23
    Egy i-tulajdonosnak nem okozhat gondot megvasarolni egy masik kiegeszitot, vagy nehany tizezer forintert megvenni egy design-os 32Ft-os atalakitot;)
  • narumon
    #22
    Vagy te vagy egy divatmajom vagy egy kis senki. Lehet választani.
  • FoodLFG
    #21
    Aki az utóbbi hónapok bírósági sztorijai után még mindig apple termékeket akar vásárolni, az vagy egy tudattalan kis senki, vagy ütni való divatmajom. Lehet választani.

    gyorsan felejtőknek:
    http://itcafe.hu/hir/apple_samsung_per_karterites.html
    http://itcafe.hu/hir/apple_szabadalom_iphone_per_android.html
  • Papichulo
    #20
    Igazad van... de attol meg grammar nazi vagy :)
  • Sir Ny
    #19
    a perzsák kisbetűvel íródnak ( mindkettőtöknek )
  • Papichulo
    #18
    "Közel negyedannyiba kerül egy hasonló teljesítményű pc,mint egy adott Mac tipus..."

    Magyarul egy MacMini szintu gepet $150-ert lehet kapni?
    Egy Macbook Air mar van $250-ert es iMac kategoria $300 korul?
    Arrol mar ne is beszeljunk, hogy siman kapsz iPad2-ot is melyen $400 alatt?

    Belegondolsz ilyenkor, hogy mekkora baromsagokat beszelsz vagy csak a gyulolet szol beloled?

    Es a Perzsakat nem az Apple szankcionalja, hanem a US kormanyzat... az mas kerdes, hogy az Apple-nek nem kene ezt ilyen formaban betartattnia, viszont 'de facto' a torvenyt nem ok hoztak!

    Errol ennyit :)
  • Skynet
    #17
    Az meg hogy 2002 óta Mac-ek vannak neked otthon legyen a te problémád.
    Közel negyedannyiba kerül egy hasonló teljesítményű pc,mint egy adott Mac tipus...
    A nevetségesen és érthetetlen okokból Mac-be túlárazott alkatrészekről nem beszélve...
    Lásd például Radeon 5770... Macintoshba a piaci ára közel 60.000Ft, míg sima Pc-be 25.000 Ft... És a két kártya között mi a különbség? Az ég egy adta világon semmi...
    Ennyit erről.:)
  • Skynet
    #16
    Látom az írás többi részét nem sikerült felfogni..:)
    Csak mert nem azon van a hangsúly hogy pénzeled a céget,hanem azon hogy egy olyan cég ami nyíltan izraeli nézeteket vall (lásd pl Perszák tiltása).... Ráadásul MINDIG túlárazott..:)
  • asgh
    #15
    Pletykákra építő cikkektől ne várj érdemi információt. A hivatalos bejelentésig max. találgatni lehet.
    Már tavaly is mindenki a nagyobb képernyőt vizionálta, voltak akik már tokokat is gyártottak hozzá, aztán mégis maradt a régi. Persze ezt is úgy adta elő a média, hogy "a bejelentés csalódást okozott", közben meg rekordmennyiség fogyott belőle.
  • narumon
    #14
    Ám lehetne valami info arról, hogy mi lesz benne az újdonság. Mert a képernyőméret és a csatlakozó csere az részemről full negatív, ha ezt nem ellensúlyozza semmi érdekesség akkor marad a négyes még jó ideig.
  • narumon
    #13
    Agreed.
  • coolbboy83
    #12
    "Sajnos ezt a telefont nem csóróknak találták ki :) neked valószínűleg sose lesz."

    A magyar fizetés nem volt szempont, és egy gyártónak sem az.... más cégek mobiljai is kerülnek ennyibe.

    "Nem ezt a telefont egy tetűhintás cég találta ki, a sok birka pedig pénzeli őket az apple szemetek vásárlásával.."

    Mondj egy céget, ami az igényeidnek megfelelő - merthogy amennyiben vásárolsz, akkor azt az adott céget pénzeled.

    Se sznob hülyének, és bírkának sem tartom magam - 2002 óta csak Macek van itthon, és remekül szolgálnak. Ellenben akik azt állítja, hogy Apple terméket sznobok és 1 bites userek vesznek, azok csak szimplán seggfejek - és ezen nincs mit szégyelni, állampolgársági joga mindenkinek seggfejnek lenni!

    Mindenkinek lehet véleménye....
  • cateran
    #11
    Valo igaz...inkabb a sznob hulyeknek:)