Berta Sándor

Saját hírszolgáltatást indíthat a Microsoft

Az amerikai társaság és az NBC 1995 óta működött együtt, ám ennek most vége szakadt. A szoftveróriás kivonul az MSNBC.com mögül és alighanem saját hírszolgáltatást indít a közeljövőben.

A Microsoft azt tervezi, hogy az eddig az NBC-vel közösen üzemeltetett MSNBC.com helyett saját ajánlattal rukkol elő. Bob Visse, az MSN.com vezetője kiemelte: a cég új és innovatív utakon akarja terjeszteni az információkat és a híreket. Mindezt azonban csak nagyon nehezen lehetne megvalósítani, ha továbbra is egyetlen partnerrel dolgoznának együtt.

A döntés értelmében az NBC News gyakorlatilag átveszi a Microsoftnak az MSNBC.com-ban lévő 50 százalékos tulajdonrészét. Az ugyanakkor nem szivárgott ki, hogy az üzleten mennyit keres a redmondi társaság. A The New York Times több forrásra hivatkozva is azt írta, hogy a konszern 300 millió dollárt kaphat. Mindenesetre az MSNBC.com-ra látogató felhasználókat már az NBC News oldalaira irányítják át.

Steve Capus, az NBC News elnöke egyáltalán nem tűnt csalódottnak a hír hallatán és leszögezte: a jövőben sokkal jobban ellenőrizhetik majd a tevékenységüket és tovább növekedhetnek. "Ami most van az szép. Én azonban gyűlölöm a szép szót, én ennél jóval többet akarok" - tette hozzá az üzletember.

Az új hírszolgáltatás az idén ősszel elindulhat, ezért a Microsoft hamarosan új újságírókat fog felvenni. Visse azt mondta, hogy világszínvonalú csapatot akarnak összehozni. A változás ellenére az NBC News jelezte, hogy egy ideig még hírekkel látja el az MSN.com-ot. A két cég együttműködését 1995-ben jelentette be Robert Wright, az NBC és Bill Gates, a Microsoft első embere, a közös hírportált 1996-ban indították el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zoliz #1
    Tessek, ez leirja, hogy a Windows 8 teljesen arra epul, hogy a third party programokat egyre inkabb kiiktassak. Apple-t masol az MS Blama.

    Elorebocsatom nagy csempeben fogjuk olvasni a Microsoft hazugsagait hir formajaban minden aldott nap.