MTI

Okos lámparendszer bénította meg egy város közlekedését

Megbénította az indiai Kalkutta forgalmát a közlekedési lámpák rendszerének "okosítása", ami csaknem 1 milliárd forintnyi összegbe került.

Sok lámpa állandóan pirosan világít, és a dühöngő autósokon kívül a rendőrök is igencsak elégedetlenek. Szupratim Szarkar közlekedési rendőrfőnök kénytelen volt elismerni, hogy - mint mondta - "cserbenhagyott minket a technika." A rendszer kifejlesztői és kiépítői tagadják, hogy az ő hibájukból alakult ki a közlekedési patthelyzet, szerintük az állandó út- és járdajavítgatás kivitelezői a felelősek, mivel munkásaik rendre tönkreteszik a lámpák alá telepített járműérzékelőket, és ezért nem kap zöld utat a keresztező forgalom.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • sanyicks #4
    de olcsón csinálták, nálunk egy ilyen 100 milliárdba kerülne.
    (közgép nyerné a pályázatot ennyiért, és 1 milliárdért megcsináltatná egy alvállalkozóval).
  • Szefmester #3
    Vagy a lámpákra is szerelhették volna olyanformán mint a házaknál a külső világítást kapcsoló szenzor...
  • endrev #2
    Poetro, szerintem kifinomultabbak az érzékelők ennél... De tény, hogy azért megőrizhették volna az automatizmust, tehát ami a piros-zöld általános váltogatását jelenti.
  • Poetro #1
    "tönkreteszik a lámpák alá telepített járműérzékelőket"
    Ez mekkora baromság már? Sose ad zöldet, ha nem érzékelt valahogy járművet? Teszem azt, én mondjuk biciklivel, vagy valami olyasmi járművel közlekedek, ami nehezen érzékelhető, akkor sose kapok zöldet? Ez valami vicc kell, hogy legyen. Én a kivitelezőt hibáztatnám, hogy nem készült fel olyan eshetőségre, hogy az érzékelő nem, illetve hibásan működik. Ennyi pénzbe talán belefért volna.