Gyurkity Péter

ZTE és Huawei okostelefon Európában

A két kínai gyártó egy-egy új megoldását ismerhetjük meg a friss bejelentésekből, bár ebből csak a Huawei készüléke elérhető, egyelőre az Egyesült Királyságban, míg a ZTE fejlesztése később érkezik a kontinensre.

Egyszerre futott be a címben szereplő két gyártó friss, még ropogós készülékéről szóló hír, így erről most egyetlen cikkben számolunk be. Hivatalos bejelentés, illetve a kínálatban történő felbukkanás erősítette meg az első híreszteléseket, így már biztosra vehető, hogy az európai választék kínai példányokkal bővül.


A kínai piacon olcsó megoldásairól ismert ZTE Szingapúrban jelentette be, hogy a harmadik negyedév során az ázsiai és európai piacon egyaránt bemutatják a Grand X LTE (T82) névre hallgató okostelefont, amely kellemes hardveres jellemzőkkel, egyelőre ismeretlen áron érkezik majd. A készülék - amely kísértetiesen hasonlít a Mimosa X-re - a cég első egychipes LTE fejlesztése, amelyben a Qualcomm 1,5 GHz-es ikermagos MSM8960 processzora kapott helyet, 8 megapixeles hátoldali kamerával, 1900 mAh-ás akkumulátorral, WiFi támogatás és Android 4.0 mellett, hardveres (fizikai) gombok nélkül.


A Huawei eközben az Egyesült Királyságban tette elérhetővé saját megoldását, a Honour (avagy Honor) névre hallgató okostelefont. Ez 1,4 GHz-es Scorpion processzorra támaszkodik, egy 4 hüvelykes HD-kijelzővel, szintén 8 megapixeles hátoldali kamerával és 1900 mAh-ás akkumulátorral, ám érdekes módon a szoftveres oldalon az Android 2.3 dolgozik, dacára annak, hogy decemberben, az első bejelentés alkalmával, még a friss 4.0-ás verzió alapértelmezett támogatását ígérték. A készülék súlya 140 gramm, egyes vélemények szerint kissé daginak tűnik a széleken.

A Honour hivatalos ára 250 font, ám egyes boltokban és weboldalakon 210 és 225 font körüli árakon is megtalálható.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Inquisitor #10
    Hát továbbra is a 200USD körüli tegra 2-es Mimosa a várós ...
  • llax #9
    Azt mondd el, hogy mit hiányolsz ezekből, aminek hiánya a használhatóságot korlátozná, egy átlag középkategóriás Androidos telóhoz képest.
  • Sir Ny #8
    ,,Akinél úgy általában a használhatóság az elsődleges szempont, a divat nem érdekli, annak bőven vállalhatóak ezek a kínai cuccok."

    Nyugtass meg, hogy használhatóság alatt nem-használhatóságot, sznobizmust és farokméregetést értesz.
  • llax #7
    Ez tipikusan az a két gyártó, aminek cuccait sokan eleve úgy veszik, hogy megy rá a főzött ROM... :) Ha a driverek hozzáférhetők a fejlesztő csapatok számára, akkor megjelenés után néhány héttel lesz rá ICS :)
  • llax #6
    Amúgy a kutyát nem zavarja, ha inen-onnan lopkoddad dizájn ötleteket... Közel sem prémium kategóriás termékek, nem egy Iphone-al, vagy Samsung Galaxy S szériával versenyeznek és nem is a "dizájntelefonokkal".

    Aminek viszont lehet örülni, az az egyre combosabb hardver, másokhoz képest egy kategóriával alacsonyabb árcímkével.

    Eme két gyártó termékeit volt szerencsém kipróbálni, most is használok egyet. Kicsit gyengébb minőségű műanyagok, kevésbé trendi dizájn: de kifogástalanul működnek. Akinél úgy általában a használhatóság az elsődleges szempont, a divat nem érdekli, annak bőven vállalhatóak ezek a kínai cuccok.
  • Armagedown #5
    Nem kell tőlük sokat várni , mert csak a másoláshoz értenek.
    Az is sokat dobott volna ha nem lenne a hátulján a with Google felírat
  • jézusom #4
    Azért a 2.3android nem szép dolog, pedig jó masinéria lehetne.
  • sanyicks #3
    nem mutatni kell, éreztetni jó hosszú üzemidővel :)
    Egyébként ja. Pengevékonyság -> marhaság, sznobizmus, marháknak, és értelmetlen.
    Nagyobb aksinak viszont van értelme.
  • TheCunami #2
    egy telefon legyen jó dagi az mutatja hogy jó akkumulátor van benne
  • fergusonpapa #1
    Jó a ZTE de mostmár külemre is figyelhetnének