Berta Sándor

Hátat fordít a tábla PC-knek az LG

A dél-koreai gyártó bejelentette, hogy határozatlan időre kivonul a táblagépek piacáról és a jövőben inkább az okostelefonokra akar összpontosítani.

Az LG egyelőre jegeli a tábla PC-kkel kapcsolatos terveit és fejlesztéseit - ezt Ken Hong, a társaság szóvivője közölte. "Úgy döntöttünk, hogy az összes új tábla PC fejlesztését parkolópályára tesszük és teljesen az okostelefonokra koncentrálunk" - erősítette meg a szakember. Azt pontosan nem lehet tudni, hogy a dél-koreai vállalat miért döntött így, de a bejelentés aligha meglepő, különösen annak tükrében, hogy az LG eddig meglehetősen rossz tapasztalatokra tett szert ezen a piacon. Az első tábla PC-je, az Optimus Pad ugyanis finoman szólva sem nevezhető sikerterméknek.

Ken Hong kiemelte továbbá, hogy a döntés a Windows 8, illetve a Windows RT operációs rendszerrel kapcsolatos terveiket is érintik, s a közeljövőben aligha fognak olyan készüléket piacra dobni, amely az új operációs rendszer egyik vagy másik verzióját futtatná. Ugyanakkor a döntés nem hozható összefüggésbe a Microsoft új, Surface nevű táblagépével, illetve annak bemutatásával, az időpontok egybeesése puszta véletlen. Az LG inkább realista, a cég az elmúlt években felmérte, hogy az Apple termékeivel nem tud lépést tartani és az Androidos eszközök piacán rendkívül sok vetélytárssal kellene megküzdenie. A Surface megjelenése pedig csak tovább szűkíti a lehetőségeket.


Kérdéses azonban az év elején bejelentett, de piacra nem dobott, 8,9 collos kijelzővel szerelt Optimus Pad LTE további sorsa. A legvalószínűbbnek az tűnik, hogy a készülék már soha nem fog megjelenni. Az LG tavaly februárban mutatta be a G-Slate nevű tábla PC-jét, amiben kétmagos nVidia chip dolgozik, 9 collos képernyőjére 4G kapcsolaton át tölthetünk nagyfelbontású filmeket, a videótelefonálást pedig 5 megapixeles kamera teszi lehetővé. Ezt követően vált ismertté, hogy a gyártó 1 millió táblát szeretne értékesíteni, amelyek közül elsőként a G-Slate, valamint az Optimus Pad névre hallgató változat futott be, 3D-videó rögzítésének lehetőségével.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!